Cafés Daniel Lindström gör löparkläder för Björn Borg

Modechefen tillika löpningsfantasten Daniel Lindström kombinerar sina två största intressen när han lanserar en limiterad träningskollektion tillsammans med svenska sportmodevarumärket Björn Borg.

Att påstå att Daniel Lindström gillar löpning är en underdrift. Daniel Lindström älskar löpning.

– Jag har sprungit som motionär i 15 år men de senaste åren har det blivit mer som en livstil. Jag har nått någon slags nivå där det aldrig känns jobbigt att sticka ut. Jag älskar att delta i lopp, allt från maraton till Göteborgsvarvet, men i första hand springer jag får välmåendet; jag får så mycket energi av löpningen, säger han.

När Björn Borg bad Daniel Lindström att designa en specialutgåva av märkets träningskläder – särskilt lämpade för just löpning – i samarbete med dem behövde han således inte lång betänketid för att acceptera förfrågan.

– Jag tycker att Björn Borg gör superspännande grejer, extra roligt var det att få frågan eftersom min idol Robyn gör en kollektion med Björn Borg som släpps ungefär samtidigt som de här träningskläderna. Det känns som ett progressivt varumärke som nu växlar upp. Jag har inte använt deras löpargrejer så mycket tidigare men har sprungit mycket i deras performance-kalsonger, i olika tekniska material som mikrofiber, och vet att det finns stor kunskap om teknik och material på Björn Borg.

Cafés Daniel Lindström löper.

För Daniel Lindström är löpningen närmast en livsstil.

De åtskilliga milen som Daniel Lindström plöjt ner under alla år i löparspåret kom väl till pass när plaggen skulle mejslas fram.

– Jag har testat och förbrukat sjukt många löparkläder. Eftersom jag jobbar med kläder blir man kräsen både vad gäller utseendet och det tekniska lösningarna säger Daniel Lindström och fortsätter:

– Man kan tycka att det enda som krävs för att springa är ett par skor och en t-shirt, men det finns många detaljer som är viktiga.  Ju bättre löpare du blir, desto mer lär du dig hur olika kläder rör sig och vad som händer under ett löppass. Några millimeter kan vara avgörande. När man springer längre sträckor, maraton och lopp vill man inte att det ska vara fel på utrustningen.

Cafés Daniel Lindström tittar på sin löparklocka i Björn Borg-tröja.

Utrustningen är avgörande, inte minst för den mer erfarne löparen.

Resultatet av samarbetet med Björn Borg är betitlat Cafe X Björn Borg och består av en långärmad tröja och ett par shorts, speciellt utformade efter löparens särskilda preferenser och behov. Det förstnämnda plagget är en t-shirt med en fastsydd del som täcker underärmarna, vilket skapar en lager-på-lager-effekt – något som är ändamålsenligt både i funktionellt och estetiskt avseende.

– Det är så jag springer själv nu på vintern; en långärmad tröja med en kortärmad över. Sen klär jag mig mycket i lager-på-lager även till vardags, jag tycker det är snyggt helt enkelt. Det är lite skateboard-estetik med t-shirt ovanpå en långärmad tröja, säger Daniel Lindström.

Björn Borgs kollektion med Daniel Lindström. Löparkläder.

Plaggen är avskalade rent estetiskt och går i svart, med Björn Borg-logotypen tydligt kontrasterande i vitt, både på ärmen och på shortsens resår – som är bredare än i grundutförandet.

Daniel Lindström har utgått från befintliga plagg i Björn Borgs sortiment och anpassat dem ytterligare till löpning. Vad gäller tröjan innebär det bland annat att han har förlängt den ett par centimeter. Shortsen har han däremot förkortat i förhållande till grundutförandet.

– När man springer vill man inte ha för långa shorts, snarare så korta som möjligt – se på maratonlöpare till exempel. Man vill undvika tyg som fladdrar och är i vägen, säger Daniel Lindström om shortsen som också är försedda med en ficka med blixtlås.

Cafés Daniel Lindström gör en samarbetskollektion med Björn Borg.

Daniel Lindströms limiterade kollektion för Björn Borg – Cafe X Björn Borg – finns att köpa exklusivt på Björn Borgs webbshop samt Sportamore. Både shortsen och tröjan kostar 499 kronor. I kollektionen ingår även ett par performance-kalsonger som kostar 199 kronor

Cafés Daniel Lindström. Café x Björn Borg.
Dela på Facebook
Tweeta