Dockers hyllar innovativa entreprenörer

Det San Fransisco-baserade klädföretaget Dockers lanserar sin SS19-kollektion och passar samtidigt på att lyfta fram innovativa entreprenörer i sina kampanjer.

Klädföretaget Dockers som blivit kända för att ha skapat Casual Friday och tagit in chinos i finrummet, bär på ett arv att skapa stilsäkra kläder med innovativa detaljer. Det arvet förvaltas genom deras kampanj #ChallengersByDockers, en hyllning till drivna entreprenörer som likt dem själva är säkra på sin affärsidé och inte rädda för att utmana klassiska klädkonventioner.

 

En av de utvalda till kampanjen är entreprenören och kreatören Ross Borden, grundaren av Matador Network, en av världens största oberoende produktionsbolag inom resebranschen. En resa till Östafrika blev en ögonöppnare för Borden och han fängslades av konceptet att upptäcka nya platser och äventyr. Det blev starten på Matador Network och hans entreprenörsresa. Förutom att skapa innehåll till externa partners så har Matador Network också blivit en levande guidebok där vem som helst kan dela med sig bilder och videos från jordens alla hörn.

Att Ross Borden är en given representant #ChallengersByDockers beror på hans pionjärskap inom sociala medier och innehållsskapande samt hans förmåga att kasta sig i okänd mark för att upptäcka nya möjligheter.

LÄS MER: Allt om Matador Network

 

Gott nytt par Dockers

Dockers resa slutar inte där.
I början på året lanserade klädföretaget sina nya chinos – Supreme Flex. Byxorna är en utveckling av Dockers serie Smart 360 Flex som består av bekväma byxor med smart teknologi och funktionella detaljer. Serien är framtagen  med kundens bästa i åtanke, både när det kommer till design och komfort.
Modellen har blivit uppskattad och inför SS 2019 lanseras den i ytterligare sju färger; från klassiskt khaki beige till marinblått.
Kollektionen i sin helhet kommer ut i butik i november och är den perfekta vapendragare inför kommande jul- och nyårsfester – eller varför inte som julklapp.
Som vanligt arbetar Dockers med innovation och utveckling i fokus och Supreme Flex har alla funktioner som ett par vanliga Dockers chinos.

 

Flexibilitet
Med Supreme Flex har Dockers på allvar etablerat sin innovativa fyrvägsstretch vilket innebär att stretchen går både horisontellt och vertikalt. Det ger en unik komfort samtidigt som du slipper byxor som lämnar knän efter att du till exempel suttit och jobbat en hel dag.

Stil
De nya Supreme Flex kommer i sju färger och två olika modeller; originalet Skinny men även Tapered. Skinny fit är en tight, rak modell medan tapered är lite mer löst sittande med avsmalnande byxben.
Oavsett vilken modell du väljer är målet att du alltid ska ha ett par chinos med perfekt passform som du kan ha på jobbet och sen vidare ut på aw:n.

 

 

Fläck- och rynkmotståndare
Det är enkelt att hålla dina chinos i form. Tyget i Supreme Flex är rynkfritt, stretchen håller dem i form, och har också ett bra skydd mot fläckar, något som är extra praktiskt vid till exempel årets julbord.

Bekvämlighet
Tack vare stretchen undviker du även byxor som stramar i midjan eller över låren. Bekvämlighet utan att ge avkall på varken passform eller stil!

 

Kollektionen i sin helhet
Förutom chinosen innehåller SS19-kollektionen även snyggt tvättade poplinskjortor, bas t-shirts med smal passform, med och utan den nya logotypen och en hoodie (Logo Zip Hoodie) som flirtar med 90-talet.

Här kan du köpa kollektionen:
Hos Dockers
Hos Åhléns
Hos Ellos

 

Dela på Facebook
Tweeta