Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Gant

Så stylar du med linne i sommar

Redaktionen

När temperaturen stiger kommer vissa utmaningar med att klä sig dressat – då gäller det att välja rätt material.

Valet av material i våra sommarkläder har stor betydelse – man vill vara sval och bekväm utan att förlora i stil. De flesta väljer mellan bomull och linne där det sistnämnda materialet har långt mer fördelar.

  • Linne är ett naturmaterial med helt unika egenskaper som passar perfekt till varma sommardagar.
  • Kläder tillverkade av linne känns svalt och behagligt mot huden.
  • Fibrerna andas och fångar upp fukt, vilket gör att du håller dig torr och bekväm hela dagen.
  • Materialet är slitstarkt och kan hålla många år om man sköter det på rätt sätt. Det är även en hållbar fiber eftersom miljöpåverkan är mindre jämfört med många andra textilier. Linne blir bara finare och mjukare över tid.

Men skrynklar inte linne väldigt mycket, tänker du? Jo, men det är enbart charmigt. Linnets karaktäristiska och trevliga textur skapar ett intressant uttryck. Eftersom linne tillåts vara skrynkligt är det praktiskt att resa med på sommaren. Packa ner i en väska, och använd direkt utan att behöva stryka.

Gant satsar på linne i nya sommarkollektionen

Gant erbjuder ett brett sortiment av linneplagg den här sommaren – skjortor, byxor, shorts och t-shirts. Här finns även overshirts som är en perfekt hybrid mellan jacka och kavaj. De flesta linneplaggen kommer i klassiska färger som blått, vitt och beige medan kanariegult, brunt och orange sticker ut mer. Linneplaggen är en stor del av Gants marina tema för sommarens kollektion.

– Vi har rötterna på USA:s östkust, nära Atlantens stränder, och detta är en uppdaterad bild av vårt arv, förklarar Gants Creative Director Christopher Bastin.

Spana in Gants breda sortiment av linneplagg här!

Ny flagship-butik i Stockholm

Denna månad slår Gant även upp portarna till sin helt nyrenoverade flagship-butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Ombyggnationen av den 580 kvadratmeter stora lokalen har skett tillsammans med den New York-baserade designbyrån Snarkitecture. Förutom ett helt nytt butikskoncept kommer lokalen även rymma Gant Studio, ett slags kreativt nav med kurerade utställningar, paneldiskussioner och inspirerande events.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.