Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Hair Back App

Motvilligt tunnhårig? Nya appen simulerar din hårtransplantation med AI

Redaktionen

Visste du att ungefär en fjärdedel av alla män upplever någon form av håravfall innan de fyllt 30 år?

Många som blivit tunnhåriga med åren har förmodligen funderat på hur de skulle se ut idag med ett fylligare hår. Något som du kan ta reda på med hjälp av AI i appen Hair Back App. I appen erbjuds användarna en fri simulering av hur de skulle se ut med en hårtransplantation, utifrån sitt eget hår och antalet hårsäckar (grafts) som kan transplanteras.

Frågan är vad man kan förvänta sig av en app som ska fungera som virtuell guide till livet före, under och efter en hårtransplantation, men faktum är att simulationen i Hair Back App:s är väldigt realistisk och enkel som genialisk.

Simulera din egen hårtransplantation månad för månad.

Gratis och medicinskt verifierad simulering

För att få en personlig, kostnadsfri simulation ombeds du till att börja med ladda upp några bilder i appen på dig själv, på hjässan i olika vinklar och en bild på hur du såg ut innan håravfallet började. Därefter gör appen jobbet och efter någon timme kontaktar Hair Back-assistenten dig och bestämmer tid för leverans av simuleringen – som är medicinskt verifierad av en hårspecialist. 

Något som verkligen imponerar med med Hair Back App:s simulering är den inbyggda tidslinjefunktionen. Den visar varje steg i hårtransplantationsprocessen och ger en tydlig bild av förvandlingen över tid. Från att de första små tunna hårstråna kikar fram, till ett fulländat hårsvall. Simuleringen är förbluffande realistisk och baserat på varje unik hårsituation, ibland räcker inte antalet hårsäckar i donor-arean, som delen av bakhuvudet man tar hårstråna från kallas, eller så behövs två operationer, 14 månader mellan varandra.

Ett välkomnande forum där håravfall diskuteras öppet

Diskutera håravfall och få tips i appens forum.

En annan smart funktion hos Hair Back App är appens forum. I de olika grupperna kan man diskutera ämnen relaterade till hårfall på ett lättsamt och öppet sätt. Stämningen är god, vilket vi alla vet kan vara rätt ovanligt i olika mansdominerande forum på nätet. I Hair Back-forumet möts du istället av pepp och användarnas personliga erfarenheter. 

Hair Back App:s community är perfekt för att diskutera håravfall, dela upplevelser av olika kliniker och få tips från andra i en liknande situation. Extra plus för att det även finns möjlighet att prata direkt med en specialist om man vill.

Guider med allt du behöver veta om hår och hälsa

Vad mer kan man kräva av en app som säger sig innehålla allt den som med fasa ser hårlinjen krypa uppåt behöver? Svaret stavas guider – och Hair Back App har gott om sådana. De flera hundra guiderna gör det enkelt att ta del av de senaste framstegen relaterade till håravfall.

I Hair Back App:s arkiv blandas mer lättsamma ämnen med djupgående artiklar. Guiderna skrivs av bland annat av skribenterna bakom bloggen på hairlinetransplantturkey.com och behandlar allt från hur sågpalm kan sänka DHT-nivåerna till hälsofördelarna med att äta oliver. Ett tips är även att spana in Hair Back App:s Instagram, där det publiceras korta versioner av nya guider när de släpps.

Läs på om håravfall och hälsa i 100-tals guider.

En app som erbjuder rejäla rabatter 

Något annat som utmärker Hair Back App är att man erbjuder reella lösningar på hårrelaterade problem via partnerföretag och gör det enkelt att prova på nya produkter och behandlingar.

Appen är bland annat partner med IdealofMeD och hairtransplantation.com som regelbundet har rejäla rabatter på godbitar ur sitt sortiment, däribland företagets populära hårvitaminer. En produkt som bland annat blivit lovordad på branschsidor som ibotox.se och hårtransplantation.nu. Enligt uppgift uppdaterar man ofta med nya erbjudanden på produkter och behandlingar som man kan ha nytta av.

En skräddarsydd behandlingsplan för eftervård

Hair Back App är framtagen för att följa användarna under hela resan från ett begynnande håravfall till ett nytt hårsvall. En riktigt smart funktion är att appen erbjuder ett slags behandlingsprotokoll för eftervård för de användare som genomgått en hårtransplantation. I praktiken innebär det att den som redan gjort en hårtransplantation kan få dagliga påminnelser direkt via appen från sin klinik, samt påminns att ladda upp bilder på “nya” håret med jämna mellanrum. Påminnelserna gör eftervården enklare och säkerställer att resultatet blir bra. Användaren får bland annat notiser när det är dags att ta en viss medicin, ta bort sårskorpor efter hårtransplantationen eller använda ett mjukgörande schampo. Eftervårdsprogrammet skräddarsys och sätts ihop av kliniken. Att delta i eftervårdsprogrammet är helt kostnadsfritt både för användaren och kliniken.

Vill du testa appen för att få en bild av ditt forna, hårigare jag? Ladda ner den här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.