Oris i unikt samarbete med japanska Momotaro

Vad har det schweiziska klockföretaget gemensamt med det japanska jeansmärket Momataro? Jo, en gemensam syn på hantverk vilket resulterat i ett unikt designsamarbete.

Vi har sett det schweiziska klockföretaget Oris gå sin egen väg många gånger genom både sin egen design och unika designsamarbeten. Deras senaste lansering är en unik Oris Divers 65 och resultatet av ett designsamarbete med det japanska jeansmärket Momotaro Jeans.

Oris x Momotaro

Momotaro grundades av Mr Hisao Manabe 1992 i den lilla kuststaden Kojima i Okayama, Japan. Trots att fabriken endast hade tre anställda bestämde sig mr. Hisao Manabe redan då att aldrig någonsin tumma på kvaliteten i varken material eller hantverk. Det är inte för inte som Momotaro är känt för sitt mantra ‘Made by hand without compromise’. Idag sysselsätter företaget 140 anställda i fabriker, kontor och butiker runt om i Japan och kläderna bärs av modeintresserade över hela världen.

Oris x Momotaro

Momotaro och Oris arbetar på liknande sätt genom att de är orädda i sin design, fokuserar på detaljerna, alltid håller hög kvalitet och inte minst sätter hantverket i fokus. Därför blev detta samarbete en perfect match.

– Genom samarbetet med Oris fick vi båda chansen att utforska våra ideér på nya territorium. Det är första gången vi samarbetar med ett schweiziskt klockföretag och Oris har inte tidigare jobbat med ett japanskt textilföretag. Tack vare att vi ser så lika på vårt arbete blev det en perfect match i såväl vår syn på hantverket som i produkten som vårt samarbete resulterat i. Dessutom älskar vi Oris klockor och deras mantra ”Go your own way”, berättar Mr Katsu Manabe som är son till Momotaros grundare.

Oris x Momotaro

Resultatet av samarbetet blev en specialutformad klocka. Oris har tagit fram ett unikt ur med grön urtavla, som matchar perfekt med remmarna som är gjorda i Momotaro-demin. De är ett slitstarkt jeanstyg i indigoblå och med Momotaros signaturdesign – de två vita ”stridsränderna”.

– Jag älskar den, och kommer definitivt bära klockan, avslutar Mr Katsu Manabe.  

Om klockan

Boett: Rostfritt stål
Storlek: 40 mm
Urtavla: Retrostil som fadear i grönt
Index: Bronsfärgad och i Super-LumiNova® ‘Light Old Radium’
Bezel: Svart med kant i brons
Urverk: Automatiskt med 38 timmars gångreserv
Baksida: Rostfritt stål och specialgravyr
Vattentäthet: 100 meter
Band: Jeanstyg med två vita ränder och stålspänne, designat av Momotaro  
Pris: 21 000 kronor

Oris x Momotaro levereras i en unik påse i jeanstyg.

Oris x Momotaro

Här kan du läsa mer om Oris x Momotaro!

Dela på Facebook
Tweeta