Utnyttja dagens teknik och bli en digital nomad – här är 5 jobb som funkar!

Huawei MateBook Pro X

Drömmer du om att kunna jobba från en annan plats än din kontorplats? Att kanske kunna förena din stora passion för surfing, vandring och fridykning med låt oss säga, ditt drömjobb? Tack vare dagens teknik och visionära företag kan du faktiskt göra det!

Tänk att du vaknar i gryningen för att fånga de första fina vågorna och sen glider in på ett kafé och öppnar upp laptopen och startar din arbetsdag precis när det passar dig. Och kanske har du inte ens så högtflygande planer, du kanske mest drömmer om att kunna jobba från ditt torp i Skåne för att du tröttnat på storstadshetsen i Stockholm.

Att kunna jobba var som helst ifrån var en gång bara blott en dröm, men med dagens teknik är allt du behöver uppkoppling, en laptop och en telefon. Och varför skulle du inte kunna förena drömmen om en karriär med din passion? Så varför inte ta tag i de där drömmarna nu i höst och bli den digitala nomaden som du är ämnad att vara.

Huaweis MateBook X Pro är lätt att bära (väger bara 1,33 kg) och har en imponerande batteritid, vilket är perfekt när du vill jobba on-the-run. Tack vare datorns quad-mikrofoner plockar den upp ljud så långt bort som fyra meter, vilket gör datorn till ett perfekt arbetsverktyg för videomötet med kollegorna eller kunden på andra sidan jorden.

Och precis som utvecklingen inom teknik gått framåt har våra attityder kring arbetet gjort det. I dag tycker de flesta arbetsgivare att det är okej att jobba hemifrån om arbetet tillåter det och visst är det alltfler som rattar jobblivet hemifrån köksbordet nån gång ibland och somliga vobbar hemifrån när nöden kräver det. Vi kan bara gissa att utvecklingen kommer leda till att fler ur de yngre generationerna kommer ta sitt pick och pack och arbeta med världen som sin arbetsplats.

Att bli en digital nomad är ju ingen titel utan en livsstil. Och kanske är den inte för alla, men om du känner dig sugen så kommer här 5 jobb som fungerar bra var som helst i världen.

1. Fotograf

Som fotograf kan du jobba precis över hela världen. Tänk på alla fantastiska bilder som finns att fånga därute och alla olika människor du kommer träffa i ditt arbete. Men det är såklart ett slitsamt jobb och hård konkurrens.

2. Influencer
Influencer-yrket har bokstavligen exploderat på senare år. Det skapas utbildningar och både tjejer och killar lever sitt yrkesliv online. Jobbet är varierande, roligt, offentligt och gör det möjligt för influencern att jobba över hela världen. Allt influencern behöver är en bra uppkoppling, en telefon, en kamera och en laptop.

3. Reporter/Översättare
Allt fler har hittat hem som frilansande skribent. Att kunna sitta och jobba från ett kafé i New York ena veckan för att sedan ta ett break på Bali nästa, är en dröm för många. För en frilansande skribent/översättare kan du göra just det. Du behöver du såklart jobba upp ett bra nätverk för att se till så att jobben fortsätter rulla in.

4. Instruktör inom träning

Gillar du träning har du också ett bra yrke för att leva som en digital nomad. Du kan ju faktiskt jobba med träning precis över hela världen och om du drömmer om att kunna jobba på olika platser kanske du kan börja fundera på möjligheterna att dela med dig av din träning online. Inspireras av andra som lyckats!

5. Utvecklare/Designer
Utvecklare och designers är några av de vanligaste positionerna som du kan hitta bland dem som väljer att jobba med världen som arbetsplats. Du kanske till och med skapar egna produkter som du kan tjäna pengar på.

8 anledningar att välja Huawei MateBook X Pro

1. Huaweis första bärbara dator med FullView-skärm. 13,9 tum och en 3K-skärm med en helt ny 10-punkters pekskärmsom stödjer en upplösning på 3000×2000 pixlar och bildformatet 3:2. Datorn är 14,6 mm tunn och väger endast 1,33 kg.

2. Skrolla och zooma smidigt på Huawei MateBook X Pros 10-punkts pekskärm som är tillverkad i supertunt Corning Gorilla-glas med ett fingeravtrycksavvisande skikt.

3. Huawei har optimerat tangenttryckningarna och tangentbordets storlek vilket skapar en bättre användarupplevelse. Det bakgrundsbelysta tangentbordet är dessutom spillsäkert.

4. En av de kraftfullaste och lättaste datorerna på marknaden just nu.

5. Imponerande batteritid. Du kan vara produktiv hela dagen tack vare MateBooks batteri

6. Du får ett fylligt och klart ljud ur alla vinklar tack vare Dolby Atmos Sound System som minimerar distorsionen och återger minsta detalj för en effektfull 3D-ljudupplevelse.

7. En infälld kamera. Kameran sitter diskret nedsänkt i tangentbordet endast ett knapptryck bort vilket erbjuder användarintegritet när kameran inte används.

8. Bäst på marknaden just nu. Såväl internationell som lokal teknikmedia som testat produkten säger att den är den bästa laptopen på marknaden. (Källor: Nordichardware, The Verge och Techradar.

Läs mer om produkten

Dela på Facebook
Tweeta