BOSS släpper unik kollektion – av mer hållbara material

Idag är vi mer medvetna än någonsin om hur våra val påverkar klimatet och den värld vi lever i. Det är även BOSS. Därför har de inlett en resa mot att arbeta mer hållbart, och som ett första steg lanserar de nu en kollektion som till största delen är producerad av återvunnet och ekologiskt material. Spana in plaggen här!

BOSS vision har alltid varit att skapa snygga kollektioner som aldrig går ur tiden, och som inte kompromissar på den höga kvaliteten. BOSS arbetar kontinuerligt för att minska sin egen miljöpåverkan genom att välja produkter och material med en ansvarsfull inställning – idag, imorgon, alltid.

Ny kollektion med ren design och funktionella detaljer

Nu släpper BOSS en ny kollektion som tagits fram med en ansvarsfull inställning – Höst/Vinter 2020 Sailing Capsule. Alla plagg är skapade enligt BOSS mål att 60 procent av ett plagg antingen ska utgöras av ansvarsfullt odlad bomull eller av återvunnet material.

Kollektionen består av åtta olika plagg, som alla är tillverkade av återvunnen polyester och ekologisk bomull. Den går i färgerna svart, vitt och neonrosa – precis som HUGO BOSS-båten som skepparen Alex Thomson ska segla i Vendèe Globe 2020.

I kollektionen hittar du bland annat en regnjacka, en keps, en hoodie och en ryggsäck. De är alla vattentåliga och passar minst lika bra i stan en regnig höstdag som ute på sjön. Plaggen är tillverkade av dubbelsidig och återvunnen polyester som vävts med Social Plastic®-garn från Plastic Bank® – ett initiativ som bland annat arbetar mot att våra hav ska förorenas av all den plast som används i samhället.

Förutom dessa fyra plagg består kollektionen även av en T-shirt som pryds av den närmast ikoniska BOSS-loggan som nästan är ett måste i garderoben, en pikétröja och en skön stickad mössa. De är tillverkade av bomull från COTTONFORLIFE, vars mål är att utveckla världens odling av högkvalitativ ekologisk bomull och att skapa en produktionskedja som både är transparent, miljövänlig och socialt ansvarsfull – något som även BOSS strävar mot.


Märkning som gör skillnad

För att urskilja de plagg som tillverkats av mer hållbara material använder BOSS märkningen RESPONSIBLE. Den visar att huvudmaterialet i ett plagg består av minst 60 procent mer hållbara material som följer erkända standarder, och i den mån även har verifieras med certifieringar från tredje part. Plagg som uppnår dessa standarder förses med en speciell RESPONSIBLE-tag som gör att du lätt kan urskilja dem från de andra, både i fysiska butiker och i BOSSs webbshop. På så sätt kan du lättare göra smarta val – idag, imorgon, alltid.

Du hittar kollektionen på hugoboss.com!

Dela på Facebook
Tweeta