Estetisk isolering när vinterkylan slår till

En rejäl svensk vinterkyla avslöjar hålen i din garderob. Men med en perfekt dunjacka kan du svepa in dig i värme och trygghet när vi behöver det som allra mest.

Bild ovan: Modellen Qhris Magsino bär dunjackan Barrel Stretch Down Jacket från J.Lindeberg, 4 000 kr

Till slut räcker höstrocken inte till längre. Om nästa steg är skidjackan som inhandlades för flera år sedan finns det nu gott om alternativ.  Med säsongens dunjackor har J.Lindeberg hämtat inspiration från de mest ikoniska jackorna genom åren – och förfinat varenda detalj. 

Här samarbetar funktion och form perfekt. En mjuk mudd i Lycra för att du lättare ska kunna använda händerna i kyla, till exempel. Eller mattsvarta ventilationshål vid kragen där jackan ofta öppnas. Eller varför inte vattentäta dragkedjor? Allt är välbalanserat i varma jackor som överträffar förväntningarna med sobra och vågade färger, exklusiva material och stora kragar. Dunjackor blir ett åtråvärt stilkomplement.

Skådespelaren Alexej Manvelov bär Ice Down Gilet, 2000 kr

Dunet i jackorna är spårbart – J.Lindeberg använder enbart dun från kvalitetssäkrade Allied Feather. Högsta kvalitet och ansvarsfullt framställt dun som samlas in efter köttproduktion och som annars skulle gå till spillo. 

”Tidlös men ändå modern”

Allt är formgivet med bäraren i åtanke – funktioner som är framtagna kring hur vi bär ytterplagg när vi går på stan, eller på fjället. I snö, regn och riktig iskyla. J.Lindeberg tar även erfarenheter från sin egen skidkollektion i hantverket. Men i modekollektionen är det rena linjer och en urban känsla som syns på ytan.

Populära Dune är dunjackan som man letat efter i flera år. Tidlös men ändå modern – en keeper i flera år. Jackan har en diskret look med dunpaneler som inte tappar spänst eller fluff. 

En längre variant, som inte tappar stilen i takt med ökad värmegrad, är dunjackan Seth, som med sin stora krage är ett statement värdigt J.Lindeberg. 

Qhris Magsino bär dunrocken Seth Down Jacket, 7 000 kr

Jackan Ease är lättare, med lyxigt kvadratiska dunpaneler. Funktionell och varm, under en rock eller i skidbacken. Det är dags att utsätta sig för vädrets makter och ta dig ut på äventyr i en ny jacka.

Här hittar du höstens mode från J.Lindeberg!

Dela på Facebook
Tweeta