Så får du till hotellkänslan hemma – 5 tips

Silkeslena lakan, doftande tvål och fluffiga handdukar – känslan av att bo på hotell är svårslagen, men varför inte ta med den hem? Här får du fem tips på hur du skapar den där lyxiga hotellkänslan hemma!

1. Sköna sängkläder

Vi är nog inte ensamma om att kasta oss i sängen det första vi gör när vi kliver in i ett hotellrum, för något som verkligen är speciellt med hotell är det de där mjuka och krispiga lakanen som man önskar att man kunde få till hemma. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt! Svenska företaget Juniper säljer exklusiva sängkläder gjorda av den högkvalitativa kaliforniska bomullen Supima. Företaget grundades av Mathilda Wibom Westerberg, som inte lyckades hitta några sängkläder som var lika sköna som de på hotell utan att kosta fina skjortan och lite till – och tog därför fram egna som hon säljer utan mellanhänder.

Förutom att sängkläderna ska vara sköna måste man såklart också tänka på hur de ser ut, för är det hotellkänslan du är ute efter får du säga hejdå till starka färger och röriga mönster och hej till ljust och enfärgat. Junipers sängkläder finns i vitt, grått och blått.
Läs mer om Junipers sängkläder här!

2. Bäddad säng

Något annat som skapar den där riktiga hotellkänslan är bäddningen – och då får du inte snåla på kuddar, gärna i olika storlekar. Bädda med stora och avlånga kuddar längst bak, och de minsta längst fram. Har du dessutom stilrena sängkläder slipper du greja med överkast, utan då kan det räcka med en snygg filt i fotändan.

3. Signaturdoft

Det finns nog ingenting som får oss att minnas platser vi varit på så tydligt som en speciell doft – och det gäller hotell också. Idag har många hotell en särskild signaturdoft på tvålar, schampon och kanske doftpinnar, så varför inte ha likadant hemma?

4. Mjuka handdukar

Finns det något skönare än att torka sig med en nytvättad, mjuk och fluffig handduk efter en het dusch? Det kan dock vara svårt att hitta den där handduken som både är mjuk och skön mot kroppen och gör dig torr samtidigt. Juniper har nyligen lanserat handdukar av högsta kvalitet, som precis som sängkläderna är tillverkade av den exklusiva bomullen Supima. För att få till den där lyxiga hotellkänslan kan du vika handdukarna fint och lägga dom synligt i badrummet, gärna med några mindre rullade handdukar on top.
Läs mer om Junipers handdukar här!

5. Less is more

En av anledningarna till att vi ofta känner ett så skönt lugn i hotellrum är avsaknaden av onödiga prylar. På hotellrummet finns det du behöver men inte mer, och du själv har ju (oftast) packat ner bara det du kommer använda. Varför inte leva efter den devisen hemma också genom att börja rensa ut sådant du inte längre använder eller behöver?

Vill du se hela Junipers sortiment? Klicka här!

Dela på Facebook
Tweeta