Färga eller inte färga sitt gråa hår? Det är frågan – och vi har svaret

Åldrande är inte kul, det håller nog många med om. Även om kråksparkar ger karaktär och pappakroppen hyllas i media är det lätt att känna sig som en grå gammal gubbe. Då få av oss är välsignade med samma genetiska arv som George Clooney eller David Lynch - varför är det då så tabubelagt för män att färga sitt gråa hår?

Av: Gustav Broström

När David Beckham började färga sitt hår öppnade han dörren för den moderna mannen att ta hand om sitt utseende, och idag ser vi var och varannan musiker och skådespelare i färgat hår. Men i det fall du inte vill ha Kanyes Wests blekta barr eller leopardmönstrat som Tyler the Creator finns det en gyllene medelväg. Just for Men är världsledande med hårfärgningsprodukter mot grått hår och grått skägg för män. Deras produkter kombinerar det många män kräver av sina groomingprodukter; det ska vara lätt att använda, gå snabbt och vara effektivt.  

En modern gentleman. Att ta kommando över sitt eget åldrande är en aktiv handling snarare än ett fåfängt infall.  

Just for Men har endast 5 minuters verkningstid och en effekt som varar upp till sex veckor, lättare än så blir det inte. Så om du, liksom många andra män, har svårt att omfamna en plötslig förvandling till något som inte alls liknar en distingerad gentleman eller silverräv rekommenderas Touch of Grey. Tre nyanser, utan skadlig ammoniak, är framtagna för dig som vill ha synlig men diskret förändring då den kamouflerar snarare än täcker.  

För den som vill åtgärda ett grånande skägg eller mustasch är frälsningen nära, Just for Men erbjuder 4 nyanser av mustasch- och skäggfärg, från ljusbrun till svart. Den lättapplicerade formulan med lugnande aloe vera och biotin som stimulerar hårväxt, borstas enkelt in och ger märkbar effekt redan efter 5 minuter.  

Att färga hår eller skägg är för många män helt tabu. Men dagens produkter, med världsledande Just for Men i spetsen, är utformade för att ge en naturlig look.  

Tre myter om hårfärgning

“Men det är fåfängt att färga hår och skägg!” ekar domedagskören. Struntprat säger vi. Det handlar om att åldras i sin egen takt och försiktigt senarelägga dagen då du får pensionärsrabatt utan att be om det.  

“Men det ser onaturligt ut!” Inte med Just for Men. Deras Touch of Grey kamouflerar och omfamnar det grå. Den vitaminberikade formulan gör att ditt hår ser tjockt och friskt ut, och visst sa vi att det är fritt från ammoniak? Färgen håller tills det gråa håret växer ut igen.  

“Men det är svårt att färga håret hemma!” Inte med Just for Men, paketet innehåller allt du behöver; färg och en borste att applicera med. Färgen behöver bara sitta i 5 minuter och ger ett resultat på 6 veckor, lättare blir det knappast.  

Så för att svara på frågan; ska man färga håret eller inte? Det kan bara du själv bestämma men om du frågar oss är det helt ok. Bli silverräv, men på dina egna villkor. Du bestämmer när, var och hur.

Just forMen finns nu att köpa på Åhlens!

Dela på Facebook
Tweeta