Baume & Merciers klockor är pricken över i:et

Baume & Mercier gör klockor som håller över tid.

Den är liten i storlek jämfört med ditt hus. Den väger en bråkdel av vad din bil gör. Ändå säger din klocka så mycket om vem du är, precis som din bostad, din bil och dina kläder. Baume & Mercier är ”affordable luxury” – ett tydligt statement i din vardagsgarderob men också ett diskret och elegant smycke när du klär upp dig till fest. Man kan säga att ett ur från Baume & Mercier är pricken över i:et.

Baume & Mercier är ett av de äldsta schweiziska klockmärkena. I mer än 190 år har de satt sina spår i klockvärlden med sina handgjorda ur från Schweiz. Både genom precisa och beständiga urverk, men också genom att representera design som träffar rätt i tiden.

Se klockorna på KRONS hemsida.

Clifton Baumatic 40mm – 10467 Chronometer.

Bröderna Louis-Victor och Célestin Baume grundade det som skulle komma att bli Baume & Mercier redan under början av 1800-talet. Deras motto säger något om deras syn på design: ”Accept only perfection, only manufacture watches of the highest quality”. Har man tillverkat klockor i över 190 år så vet man vad man gör.

Baume & Mercier ingår i Richemont Group tillsammans med bland annat A. Lange & Söhne, Cartier, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Panerai, Montblanc, Piaget, Roger Dubuis och Vacheron Constantin.

Clifton Baumatic Day Date, Moon Phase 42mm – 10593.

Clifton Baumatic

Clifton Baumatic-kollektionen markerar en ny epok för Baume & Mercier. Den kombinerar en diskret elegans och teknisk pålitlighet tack vare sin manufacture-urverk. Baumatic är designat efter följande grundpelare:

Precision:

– Certifierad med en precision på -4 till +6 sekunder per dag.

Gångreserv:

– 120 timmar/5 dagar, jämfört med ett genomsnitt på 40-70 timmar.

Antimagnetisk:

– Upp till 1500 Gauss. Motståndskraftig mot magnetism som du utsätts för vid användning av telefoner, läsplattor och framför allt små saker som låset på väskan du bär med dig.

Serviceintervall:

– 5 år, jämfört med vanligtvis vart 3-4 år.

Clifton Baumatic 10593.

Clifton Baumatic kollektion kommer i stål, guld/stål och i 18K roséguld. Modellerna har gradientfärgade urtavlor och kommer med ett elegant alligatorband. Tillsammans med ett säkerhetsviklås i tre delar bjuder Clifton Baumatic-kollektionen på god komfort samtidigt som klockan sitter säkert på armen. Klockans baksida ger en snygg look genom det transparenta och tåliga safirglaset som visar upp själva urverket. Pris från 37 400 kr.

Se klockorna på KRONS hemsida.

Riviera Baumatic 42mm – 10616.

Riviera – En ikon är tillbaka

1970-talet var årtiondet då den schweiziska klockindustrin var nere för räkning. Många klocktillverkare och märken hade gått i konkurs och de som var kvar var pressade. De var tvungna att hitta på något för att slippa drabbas av samma öde. Baume & Mercier, liksom en handfull andra tillverkare som Audemars Piguet, Patek Philippe och Girard Perregaux, bestämde sig för att göra något helt annat. Där filosofin tidigare varit en tydlig distinktion mellan sportklockor och vardagsklockor, där vardagsklockorna helst skulle vara väldigt formella och tillverkade i ädla metaller, bestämde Baume & Mercier sig för att skapa något nytt – en vardagsklocka som dessutom var sportig.

Den fick namnet Baume & Mercier Riviera. Med en dodekagonal (tolvsidig, med andra ord) boett i stål med integrerad stållänk bröt den alla normer för hur en traditionell vardagsklocka ska se ut. Idag, nästan 50 år senare, är den här typen av klocka inte alls ovanlig att se på handlederna på både män och kvinnor.

I år har Baume & Mercier lanserat flera uppdaterade modeller av denna banbrytande klockan. De nya modellerna är en fortsättning på originalet, som såg dagens ljus för första gången 1973. Den 12-kantade ringen runt glaset har moderniserats något, både i storlek och design, men kärndesignen är lätt att känna igen. Den passar vilken outfit och tillfälle som helst, smyger lätt under skjortmanschetten och ger en diskret, elegant look.

Riviera-kollektionen består av totalt 29 modeller att välja mellan. 13 modeller i 33mm och 36mm, 16 modeller i 42mm och 43mm. Pris från 22 550 kr för kvartsmodellerna och 30 250 kr för de automatiska modellerna.

En annan detalj som gör klockan ännu mer spännanden är Baume & Merciers nya ”Fast Strap System”. Det tar bara sekunder att byta från länk till gummiband och vice versa utan att använda verktyg. Välj mellan fem olika färger på banden.

– Det är glädjande att Baume & Mercier med den nya Riviera-kollektionen lanserar en sportig dammodell. Möjligheten att snabbt och enkelt växla mellan gummiband och länk ger tillfällen att matcha med färger och stil på kläder, säger Pia Kevin i Product Line, distributör av Baume & Mercier i Norden och Baltikum.

Quality, reliability and performance behöver ingen översättning. Du förstår det när du har en Baume & Mercier på armen.

Se klockorna på KRONS hemsida.

#BAUMEETMERCIERNORDIC

Dela på Facebook
Tweeta