Nya trailskon som lämnar litet avtryck i skogen

Bra för dig och mindre avtryck i skogen. Nya MTL Skyfire Undyed gör dig uthålligare på löpturen och har tillverkats på ett hållbarare vis.

Lite färg kan väl inte skada? Eller jo, det kan den faktiskt, i alla fall när det handlar om färgning av textilier. Det ligger nämligen till så att just färgning av textilier inte är en helt igenom hållbar process. Dels går det åt en hel del vatten (som tyvärr ofta är en bristvara i just de områden där färgningen äger rum), dels går det åt en del energi och just därför bestämde sig Merrell för att skippa färgningen och ta fram en betydligt hållbarare kollektion med det passande namnet Undyed. Resultatet? 80 procent lägre vattenåtgång* och 50 procent lägre energiåtgång* för varje producerat par jämfört med traditionell färgning och därmed ytterligare ett steg framåt i Merrells strävan mot en hållbarare tillverkning.

En av modellerna i kollektionen är trailrunningskon MTL Skyfire Undyed. Den har en clean (!) design med en ovandel av hundra procent återvunnen mesh och med förstärkningar i återvunnen TPU som skyddar mot till exempel vassa stenar. Mellansulan i EVA ger stabilitet och komfort även på stökiga underlag och en tight passform gör att foten sitter skönt på plats under löpturen i skogen eller på fjället. Gummiyttersulan är av högsta klass och greppar bra både på våta stenar och leriga stigar.

Förutom MTL Skyfire Undyed ingår även skon Vapor Glove Undyed i kollektionen.

Du hittar Merrells skor på Stayhard.se!


*Jämfört med fabrikslevererade medelvärden för skor tillverkade med traditionella färgningsmetoder. Dessa siffror är alla baserade på de genomsnittliga besparingarna som genereras av Merrells användning av ofärgat övre tyger och snörning av ett prov för män storlek 9.

Dela på Facebook
Tweeta