Gräv i garderoben – Naturkompaniet hyllar produkterna du redan äger

Naturkompaniet vill lyfta garderobens trotjänare.

Du har hört det, vi har också hört det. Hållbarhet. Ett uttryck som i dag är minst sagt på modet – och som också betyder mindre än någonsin.

När många företag pratar om hållbarhet så handlar det ofta mest om lanseringen av nya produkter, som i sin tur kommer ersättas av nya produkter. Det vill Naturkompaniet ändra på. Naturkompaniet menar att hållbarhet är något helt annat. Det är att köpa grejer som faktiskt håller för livet. Det kan vara parkasen du plockar fram på vinterns promenader, tältet som får hänga med på både fjällvandringar och den första festivalen eller den solblekta Kånken-ryggsäcken som går i arv från generation till generation.

– Vår ambition är att dela med oss av vår kunskap och passion för friluftsliv och att vistas i naturen. För oss är det därför en självklarhet att göra vårt bästa för att värna om miljön. Vårt främsta vapen i kampen om en bättre miljö är att vi bara säljer produkter av och med hög kvalitet i en ofta tidlös design, säger Sofie Saberski som är marknadschef på Naturkompaniet.

En trotjänare som håller i ur och skur, Fjällrävens Greenland-jacka.

I vår lyfter företaget inte fram nyheter eller samarbeten som ska öka köplusten på nytt. I stället lyfter företaget fram trotjänarna. Produkterna som hänger i garderoben år efter år. Ibland lappad och lagad, ibland lite kantstött – men kläder och prylar som alltid håller, i ur och skur.

Naturkompaniet vill nämligen lyfta det du redan äger. Hållbarhet på riktigt handlar om att ta vara på det som redan finns, och handla sådant som kommer hålla länge. I en slit och släng-värld är det lätt att fastna i en loop där man hela tiden handlar nytt, och tvingas ersätta det som inte håller för tidens tand. Det är därför Naturkompaniet vill hylla trotjänarna längst inne i garderoben.

Klä dig inte bara för i dag, utan också för i morgon. Hos Naturkompaniet hittar du hållbara produkter från bland annat Fjällräven, Smartwool, Primus och Hanwag.

När företaget plockar in en ny jacka, stormkök eller väska till sitt sortiment så fokuserar man på inte bara på hur produkten är tillverkad, den ska också vara av så hög kvalitet att man litar på att produkten kommer leva i år framöver. Allt gott så långt. Men vad händer när saker ändå går sönder? Naturkompaniet menar att du ska kunna komma in med plaggen och prylarna som ändå har fått sig en smäll eller reva för mycket.

– Vi ser till att produkter lagas och repareras i största möjliga mån. Det är något vi brinner för och vi gör allt vi kan för att ombesörja det. Vi har en avdelning på vår sajt där du får handfasta tips om hur du vårdar och reparerar dina plagg.

 Går det att återvinna prylar och kläder hos er?

– Ja, man kan lämna in uttjänta friluftskläder och skor hos oss på Naturkompaniet. Vi samarbetar med I:CO som är ett av de ledande internationella företagen inom återvinning, säger Sofie.

Dela på Facebook
Tweeta