3 saker att tänka på för att hitta favoritskorna som håller hela livet

Finns det något snyggare än ett par stilrena skinndojor? Rätt omhändertagna kan de bli en del av din look en lång tid framöver. Här är två modeller som uppfyller kriterierna för en bra skoinvestering.

När du väl hittar de där perfekta tidlösa skinnskorna med skön sula och hög kvalitet på lädret så finns ingen tid att spilla. Slå till direkt och låt inte snålheten bedra visheten. Lägger du lite kärlek på dojorna finns chansen att de blir en del av din garderob resten av livet. Skomärket ECCO har nu lanserat kollektionen Vitrus med kängor och lågskor och vill förtjäna sin plats på stil- och kvalitetsmedvetna mäns skohyllor.

Här är 3 anledningar till att modellerna är ett smart köp:

1. Tidlös design gör att de passar till alla stilar

”Broguen” med sina karaktäristiska hålmönster är ursprungligen en praktisk och rejäl promenadsko från början av 1900-talet, tankarna förs till välklädda herrar på den engelska landsbygden. Men på senare år har den utvecklats till en klassisk business-sko för dem som har ett sinne för detaljer. Funkar i alla åldrar, till både jeans och kostymbyxor.

 

ECCO Vitrus, brun känga, 1 900 kr.

2. Det exklusiva lädret åldras med värdighet

ECCO har egna fabriker som tillverkar det lyxiga kalvlädret i de här modellerna, det är ”naturellt” från början och färgas sedan för hand på den färdiga skon – ett hantverk som tar många år att lära sig. Och det fina är att om du rengör, putsar och impregnerar lädret regelbundet så blir det bara snyggare med åren.

Lädret bearbetas och färgas sedan för hand på den färdiga skon.

3. Sulorna får dig att sväva fram som på moln

Ett par snygga skor blir inte långvariga på din fot om de inte också är riktigt sköna att gå i. ECCO Vitrus må se old school ut men det ligger helt ny innovation bakom de sköna sulorna. Speciella gjutningsprocesser fogar samman sulan med ovandelen i skinn utan varken lim eller sömmar, vilket skapar en flexibel, lätt och bekväm passform. I främre delen av skon ligger också ett lager kork som formar sig efter foten och ger extra stadga.

 

 

ECCO Vitrus, lågsko i denim blue, 1 700 kr.

 

Läs mer om kollektionen och shoppa den här!

 

Dela på Facebook
Tweeta