Från gubbdoja till streetsnygg – därför är ”broguen” en bra skoinvestering

Med ett par klassiska brogue-mönstrade skinnskor har du alltid ett säkert kort i garderoben. Så länge du inte snålar in på god kvalitet.

När vi säger ECCO kanske du tänker på när någon av dina föräldrar investerade i fotriktiga skor – men det var då. I dag har företaget paketerat all sin genuina kunskap om hur man gör riktigt sköna, hållbara skor i tidlös och stilsäker design. Några av guldkornen bland modellerna är nya kollektionen Vitrus. Att hålmönstrade ”broguen” i både lågsko och känga har modern innovation bakom sulan är bara en av flera usp:ar.

Hållbart läder 

Vi blir mer och mer intresserade av återbruk och att vårda våra plagg. Därför blir klassiska modeller i hög kvalitet en god investering. ECCO har egna fabriker som tillverkar det slitstarka och snygga kalvlädret i de här modellerna, det är ”naturellt” från början och färgas sedan för hand på den färdiga skon – ett hantverk som tar många år att lära sig. Och det fina är att om du rengör, putsar och impregnerar lädret regelbundet så blir det bara snyggare med åren.

Episk design

Även om formen och lädret håller sig kan viss design kännas daterad efter ett par år, och du känner att du vill köpa nytt. Därför har ECCO blåst nytt liv i den hederliga ”broguen” med sitt klassiska hålmönster – tidlös och elegant i sin enkelhet. Modellen har sina rötter som en praktisk promenadsko på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Men i dag har den vandrat vidare till mer urbana miljöer och fått en uppdatering. Skorna i Vitrus-kollektionen är alla färgade och polerade för hand vilket skapar unika exemplar.

– Finishen är krävande, men arbetet är extremt givande och vi är superstolta över resultatet, säger Daisy Chen, ansvarig för kvalitetssäkring av produktionen på ECCOs avdelning i Xiamen i Kina.

ECCO Vitrus, lågsko i denim blue, 1 700 kr.

Innovativ sula

Enligt experter ska du skippa skor du fortfarande får ont av efter ungefär 300 steg. Och det är faktiskt bättre med en hård yttersula än en mjuk eftersom foten sjunker ned för mycket. Bakom ECCO Vitrus sköna sulor ligger helt ny innovation. Speciella gjutningsprocesser fogar samman sulan med ovandelen i skinn utan varken lim eller sömmar, vilket skapar en flexibel och bekväm passform. I främre delen av skon ligger också ett lager kork som formar sig efter foten och ger extra stadga. Alltsammans skapar en lätt sko som du kan bära under lång tid.

ECCO Vitrus, brun känga, 1 900 kr.

 

Läs mer om kollektionen och shoppa den här!

Dela på Facebook
Tweeta