Joel Kinnaman om sin ”tribe”

Skådisen Joel Kinnaman har bland annat synts i filmer som Snabba Cash, Suicide Squad och The Killing. Tillsammans med frun Cleo syns han nu i Volvos senaste reklamfilm där han pratar om det viktigaste i livet som format honom till den han är i dag.

Joel Kinnaman är skådisen som tagit sig hela vägen till Hollywood och han är just nu aktuell med tv-serien Altered Carbon. Men framgången har inte fått honom att glömma vad som är det viktigaste i livet för honom, vilket är relationer och familj. Han är övertygad om att dagens familjer i dag är så långt ifrån den traditionella kärnfamiljen som de skulle kunna vara.

– Min familj är väldigt otraditionell. Vi kommer från olika kontinenter. Jag har fem systrar men vi har inte alla samma föräldrar, säger Joel Kinnaman.

”Mamma är kärnan i familjen”

Kanske är det länge sen den traditionella kärnfamiljen var en självklar norm och långt ifrån den verklighet som många i dag lever i. I dag ser vi alltifrån regnbågsfamiljer och stjärnfamiljer till familjer med bara en förälder.
– En av mina systrar har barn med sin homosexuella kompis, men hon har också ett till barn med sin man. Den traditionella synen på vad som är en familj gäller inte min familj, förklarar han.

 

Joel Kinnaman har växt upp i en familj med många starka kvinnor där mamman är den självklara mittpunkten.
– Men i vår familj gällde inte riktigt de traditionella mans- och kvinnorollerna.

Joel Kinnaman

Istället var det värderingar som att inte vara självisk, att tänka på gruppen som en helhet, att bry sig om miljön och att vara omtänksam mot andra som präglade barndomen.
– Min mamma har lärt mig att om vi inte lämnar världen i bättre skick än när vi tog över den, då har vi inte riktigt gjort vårt jobb.

”En familj är så mycket mer än bara familjen du växer upp med”

Och att familjen spelar den viktigaste rollen för Joel blir tydligt när vi pratar med honom. Under en filminspelning i Kapstaden flög han ner hela sin familj och de närmsta vännerna med deras barn för att bara umgås och skapa fina minnen ihop.
– Det kändes viktigt för mig att skapa en period i våra liv som vi alltid skulle kunna se tillbaka på.

Att kunna se flera olika generationer av familj och vänner hänga tillsammans och uppskatta varandras sällskap tyckte han var väldigt speciellt. Det var då han insåg att en familj är så mycket mer än bara familjen du växer upp med.
– Jag kände att det här är mer än en familj. Det här är en tribe.

Joel och Cleo Kinnaman

Nu har Joel även arbetat med sin fru Cleo i samarbetet med Volvo.
– Jag gillar att Volvo bryr sig om miljön och att de med innovation och teknologi försöker förflytta sig till en plats som är bättre för oss alla .Det kändes väldigt naturligt att spela med Cleo och jag tyckte att det kändes häftigt att försöka fånga den här typen av mellan-scenerna-ögonblick för det kanske inte är det som man vanligtvis ser i en reklamfilm, avslutar Joel.

Läs mer hos Volvo

Dela på Facebook
Tweeta