Sätt sommarstilen i 3 steg

I sommar går vi ner på detaljnivå för att hitta stilen. Vi visar hur du knyter slipsen, viker näsduken och vad du ska tänka på när du provar ut din nya kostym.

Advertisement
Vi går en välklädd sommar till mötes! Med tre enkla stillösningar så fixar du en kostym som sitter som ett smäck med detaljer som syns!

1. Testa James Bonds slipsknut 

Den här klassiska slipsknuten kallas four in hand och föredras av välklädda män som Barack Obama och James Bond – så du är i gott stilsällskap. Slipsknuten anses av många vara den enklaste du kan göra och samtidigt den mest mångsidiga. Du kan helt enkelt inte misslyckas med den.

Gör så här: Lägg slipsen runt nacken och låt den smala änden vara betydligt kortare än den breda. Då kommer slipsen landa perfekt vid byxlinningen när du är klar. Korsa den breda änden över den smala, gå ett helt varv runt och trä den sedan underifrån genom hålet i halsen. Därefter går du nedåt genom knuten. Justera genom att dra försiktigt i den smala änden samtidigt som du håller i knuten. Klart!

2. Bredda med bröstnäsduken 

Se på bröstnäsduken som en modeaccessoar du använder för att ge din kostym lite mer personlighet. Låt gärna färgen på din näsduk gå i samma ton som din kostym, men utan att helt matcha – det blir lite platt och ger inte samma effekt. Det finns också många sätt att vika den på, här är två favoriter.

The square

Vik din näsduk i en skarp rektangel som bara skymtar i din bröstficka.

Gör så här: Vik näsduken på mitten, och igen i samma riktning. Vik den sen i motsatt riktning och placera i bröstfickan på kavajen så att den skymtar fram någon centimeter. Klart!

The puff

Vill du ha en lite mjukare näsduksvikning än skarpa the square, så är det här modellen för dig.

Gör så här: Placera näsduken i din hand eller på en plan yta. Nyp tag i näsduken på mitten så att den får ett fint fall. Placera den i bröstfickan och sticker den ut mer än du vill så viker du in underdelen av näsduken tills du är nöjd med hur mycket den syns.

3. Ny kostym i fem steg

Är det dags att investera i en ny kostym? Vi har 5 tips för att hitta rätt stil och snitt.

1. Börja med att känna så den känns bra i axlarna. Kavajen ska krama om vid axlarna men inte kännas stram.

2. Ärmen på kavajen ska helst sluta vid handleden och visa cirka 1-2 centimeter av skjortmanschetten. Du vill inte ha för långa eller korta ärmar.

3. Du hittar rätt byxa genom att stå med benen ihop och titta hur pressvecken ser ut, de ska falla rakt över låren och vaderna.

4. Byxorna ska kännas bekväma i midjan och ska inte behöva hållas uppe med ett skärp.

5. När det gäller byxlängden så är en bra regel att den når till skons överkant utan att vecka sig. Om byxorna sitter bra på alla andra punkter så ta hjälp av en skräddare för att lägga upp dem om de är för långa.

 

Dela på Facebook
Tweeta