Så bra är nya OnePlus-telefonen med Hasselblad kamera för mobilen

OnePlus är tillbaka med mobiltillverkarens mest avancerade smartphone-serie hittills – OnePlus 9. Och den här gången backas de upp av ikoniska kameramakaren Hasselblad. Vi listar den nya premiumtelefonens starkaste kort.

När OnePlus lanserar nästa generations flaggskeppstelefoner – OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro – är det tydligt att fokus är inställt på en maxad kameraupplevelse. Den globala mobiltillverkaren har inlett ett långsiktigt samarbete med branschledande kameramakaren Hasselblad – som bland annat dokumenterade den historiska månlandningen 1969 – för att kunna erbjuda den bästa möjliga mobilkamera en smartphone kan erbjuda, nu såväl som i framtiden. De första frukterna av samarbetet – som OnePlus kommer att investera mer än 150 miljoner dollar i – är Hasselblad Kamera för Mobilen för den nya OnePlus 9-serien. En kombination av förstklassig hårdvara och banbrytande mjukvara som öppnar upp en värld av möjligheter för såväl hobbyfotografer som kameraproffs. Samarbetet med Hasselblad, som i 80 år gått i bräschen för kompromisslös bildkvalitet, innebär ett ordentligt förbättrat kamerasystem för OnePlus, där den nya avancerade färgkalibreringen särskilt utmärker sig.

– OnePlus har alltid prioriterat en premiumupplevelse för våra användare framför allt annat. Från och med 2021 gör vi en insats tillsammans med legendariska Hasselblad för att avsevärt förbättra kameraupplevelsen i våra smartphones för våra användare. Med OnePlus avancerade hårdvara och beräkningsfotografering och Hasselblads långa erfarenhet inom traditionell fotografering är jag övertygad om att OnePlus 9-serien kommer att vara ett stort steg framåt i vår ambition att leverera den bästa flaggskeppskameran, säger Pete Lau, grundare och VD för OnePlus.

Café har tittat närmare på nya toppmodellen OnePlus 9 Pro och listat några av premiumtelefonens starkaste kort.

Hasselbladupplevelsen  

Kameragränssnittet på OnePlus 9 är totalrenoverat för att ge användaren en känsla av att fotografera med en Hasselbladkamera – från det ikoniska slutarljudet till den orangea slutarknappen. Det nya Hasselblad Pro-läget tar för första gången Hasselblads klassledande sensorkalibrering till en smartphone, vilket ger fotografen möjligheten att ta full kontroll över fotograferingen och finjustera allt från ISO och fokus till exponeringstider och vitbalans. En lyx som tidigare endast varit förunnat proffsfotografer. Det finns även möjlighet att fota i 12-bitars RAW-format. En åtgärd som ger 64 gånger mer färger jämfört med 10-bitars RAW, som är branschstandard för smartphones.

Färgkalibreringen

Om det är något Hasselblad kan så är det färgkalibrering. Med funktionen Naturlig färgkalibrering med Hasselblad implementeras för första gången kameramakarnas branschledande färgkunnande i en smartphone. Den avancerade nya färglösningen, som OnePlus utvecklat i samarbete med Hasselblad, bidrar bland annat till en mer exakt och naturlig färgåtergivning. Vilket även råkar vara nyckeln till den perfekta bilden.

Kameran

OnePlus 9 Pro:s nya fyrkamerasystem banar vägen för foton i världsklass. 50 MP ultravidvinkelkameran med Sonysensorn IMX766 är den största någonsin i en OnePlus-enhet och garanterar hög bildkvalitet, lågt brus och minimal förvrängning vid fotokanterna. Den specialbyggda 48 MP huvudkamerasensorn, konstruerad tillsammans med Sony, levererar snabbare fokushastigheter, knivskarpa dag- och nattbilder, mindre rörelseoskärpa i videos och fyra gånger mer färginformation än tidigare OnePlus-telefoner.   

Videofunktionen

Huvudkameran har 16 gånger så många pixlar som 1080p och kan filma i 8K (!) med 30 fps och 4K med 120 fps, vilket öppnar upp för mängder av kreativa möjligheter att spela in och redigera videos. Med funktioner som Hyperlapse (för supermjuka slowmo-videos) och Nightscape 2.0 (för detaljerade nattvideos) blir det roligare, och enklare, än någonsin att bejaka sin inre filmregissör.

Displayen

OnePlus nya 120 Hz QHD+-skärm integrerar den så kallade LTPO-tekniken (Low Temperature Polycrystalline Oxide), den avancerade bakplattetekniken som tidigare främst har används i avancerade OLED-skärmar. LTPO-tekniken gör det möjligt att, vid behov, sömlöst justera ner uppdateringsfrekvensen från 120 Hz till 1 Hz, vilket gör underverk för batteritiden. Skärmens Hyper Touch-teknik ger i sin tur upp till sex gånger snabbare responstid när du spelar spel jämfört med tidigare OnePlus-telefoner.  

Designen

OnePlus 9 Pro kommer i tre naturinspirerade färger – Morning mist, Pine green och Stellar black. Designen är elegant och enhetlig med tydlig premiumkänsla. Telefonen, som har en IP68-klassning för vatten- och dammresistens, har en 2.2. mm tunn aluminiumram vilket bidrar till en balanserad och bekväm känsla i handen även efter längre tids användning.

Laddningen

OnePlus nya trådlösa laddningsteknik Warp Charge 50 Wireless är en av de snabbaste i branschen, och levererar en full laddning av telefonens 4500 mAh-batteri på 43 minuter, vilket slår vissa konkurrenters trådbundna laddningar på fingrarna. Tillhör du den gamla skolan och föredrar just trådbunden laddning så bjuder nya snabbladdningslösningen Warp Charge 65T på ännu snabbare resultat – från 1-100 procent på 29 minuter. Och har du tajt med tid och behöver turboladda telefonen så levererar Warp Charge 65T en heldags batteritid på bara 15 minuter.

Prestandan

Nya mobilplattformen Qualcomm Snapdragon 888 med inbyggt 5G-modem släpper lös 25 procent snabbare processor-prestanda och 35 procent snabbare grafikåtergivning än tidigare OnePlus-telefoner. De kraftfulla dubbla stereohögtalarna ger en närmast filmisk 3D-ljudupplevelse med Dolby Atmos och telefonens haptiska motor och nya Cool Play-kylning gör att du kan spela högintensiva spel med svala händer. Välj mellan 8 och 12 GB RAM-minne och 128 och 256 GB lagringsutrymme.

OnePlus 9 Pro finns tillgänglig från 31 mars och kostar från 9 690 kr (8 GB RAM + 128 GB lagring) Läs mer på oneplus.com/se

#TrueColorsSweden
OnePlus 9, utvecklad tillsammans med Hasselblad, tar för första gången kameratillverkarens branschledande färgkalibrering till en smartphone. För att uppmärksamma samarbetet med Hasselblad lanserar OnePlus nu kampanjen #TrueColorsSweden, där man bland annat kommer att utlysa tävlingar och dela med sig av fototips från de bästa i branschen. Nu vill OnePlus se dina oredigerade, oförutsägbara och unika fotoögonblick. Visa dina sanna färger genom att tagga dina bilder med #TrueColorsSweden på Instagram. Läs mer på @OnePlus_SE

Dela på Facebook
Tweeta