Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Volt

Så klär du upp dig i jul och nyår

Redaktionen

Volts Buying Manager Kristine Brinchmann tipsar om de stiligaste plaggen.

Under årets sista helger finns det många tillfällen att få klä upp sig, allt från julfester till sprakande nyårsafton. Då står såklart kostymen i centrum, ett plagg som du kan kombinera på många olika sätt beroende på hur formell du vill vara. Men det allra viktigaste är att man känner sig bekväm.

Skapa en perfekt dressad look

På Volt finns ett stort utbud av kostymer, skjortor, tröjor, skor och accessoarer som du kan använda för att skapa en perfekt dressad look.

– Efter år med hemmakontor är det tydligt att mannen är redo att klä upp sig igen, men på ett lite mer nedtonat och framför allt bekvämt sätt, säger Kristine Brinchmann, Buying Manager på Volt.

Hon berättar vidare att en välklädd look i dag kan vara att bryta upp kostymens olika delar och använda dem som udda plagg – till exempel kostymbyxor eller chinos kombinerat med en skjorta, merinoulltröja eller kavaj.

– En del väljer också att göra kostymen mer dämpad genom att ta bort slipsen och öppna skjortan lite mer. Traditionella etikettsregler är inte längre så viktiga. Du får sätta en personlig prägel på dina outfits och leka.

Uppklätt till jul och nyår

Inför jul och nyår är det perfekt att investera i en ny kostym. På Volt finns mängder av olika modeller – du väljer själv passform, material och färg.

– Kostymen är rätt val för de stora helgerna och festerna, antingen den klassiska mörkblå eller en ullkostym i en fin höstfärg. Självklart måste jag också lyfta fram smokingen! Det är ett perfekt plagg för nyårsfirandet, konstaterar Kristine Brinchmann.

Att köpa en ny kostym är en ganska stor investering för de allra flesta, därför är det viktigt att man frågar om hjälp i butiken. Fundera även på vilka behov du har – ska kostymen användas både till fest och på kontoret?

– På Volt har personalen hög kompetens och passion för kostymer och kan hjälpa dig att välja mellan olika modeller, kvaliteter, storlekar och priser. Så det viktigaste att tänka på innan är vilka tillfällen du vill använda kostymen, och vilka färger du gillar. På hösten och vintern är det bra att satsa på en kostym av ull, och kom ihåg att stretch i kvaliteten ger extra komfort, säger Kristine Brinchmann.

Om du vill ha en formell look kombinerar du kostymen med en snygg skjorta, en väl vald slips, näsduk, matchande bälte och fina kostymskor. Vill du göra kostymen mer casual kan skjortan bytas ut till förmån för en snygg t-shirt eller merinoulltröja. Kostymskorna kan även bytas ut mot loafers eller sneakers.

Och vad använder man för ytterplagg ovanpå kostymen? Kristine Brinchmann vill gärna rekommendera en klassisk ullrock.

– En tidlös ullrock är alltid ett bra plagg när temperaturen sjunker. En rock fungerar lika bra över en kostym, som med välklädda jeans till en mer avslappnad look. Själv tycker jag att det är otroligt snyggt att kombinera en ullrock med stentvättade jeans, en krispig oxfordskjorta, en merinoulltröja med halv dragkedja och sneakers.

I dessa jultider finns det även många plagg i Volt-sortimentet att önska sig – eller ge bort i julklapp. Kristine Brinchmann nämner tre favoriter som alltid funkar:

– Jag vill lyfta fram flanellskjortan, manchesterskjortan och merinoulltröjan i mjuka och slitstarka kvaliteter – plagg som är perfekta när det blir kallare och man vill vara välklädd samtidigt!

Spana in Volts sortiment här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.