Annons
Annons

pimp

Ni minns Pimp my ride, MTV-programmet där rapparen Xzibit åkte runt och gjorde folk med rishögar till bilar överlyckliga när det visade sig att de fått ett Playstation i bagaget.

Det kändes fejkat. Det var fejk såklart.

Annons

 

 * * *

asa

Bild: Imgur
Amerikanska Huffington Post har pratat med medverkande i programmet och kan nu visa precis hur fejk det egentligen var. Här är det värsta som hände.

  • Lyxiga detaljer som biorum eller champagne-hållare fanns bara där för tv-kamerorna. De togs ur direkt när man hade filmat klart.
  • Tv-skärmarna bak i bilen – som var en klassiker – funkade inte.
  • En bil började brinna efter programmet.

 

 

  • I programmet verkade det som att bilarna var borta ett par dagar – egentligen var de inne på verkstaden i upp till ett halvår.
  • De medverkandes historier och intressen var helt påhittade.
  • Produktionen placerade en godispåse i baksätet på en killes bil och bad honom att låtsas att han alltid hade godis med sig utifall han blev hungrig. Mannen kände att det var ett osmakligt sätt att skämta om hans vikt.
  • Produktionen förelsog att en kille skulle dumpa sin flickvän under programmet för att visa att han blev ”en player” i och med sin nya bil.

 

Xzibit_2007_Berlin

Bild: Svenwerk

 

Amerikanska Pimp my ride hade premiär i MTV 2004 och visades även i svenska MTV. Det gjordes en brittisk variant av programmet där DJ:n Tim Westwood var programledare och senare gjordes även en internationell variant med Lil’ Jon och Fat Joe. Ansvariga för programmet har kommenterat uppgifterna om oegentligheter, enligt dem handlade många av ändringarna om att hänsyn tagits till säkerheten.

 

* * *

Läs också!

12 bebisar som är väldigt mycket äldre än dig

16 stadier vi alla har gått igenom under en fattig månad

9 störigaste personerna på gymmet

20 stadier du går igenom varje gång du ska ha en tenta

Annons

Dela (276)
Tweeta

Annons


Laddar