Annons
Annons

Prince död – så hyllas den unika ikonen

Artisten Prince är död, uppger TMZ. Mannen bakom Purple rain och som aldrig slutade förnyas och förändras blev 57 år.

Markus Thunberg

Multitalangen Prince Rogers Nelson hittades på torsdagsmorgonen, lokal tid, död. Beskedet kom efter att ett nödsamtal ringts från artistens studio i Minnesota, enligt den amerikanska sajten TMZ.

Annons

För AP bekräftar Princes publicist att artisten hittats död i Paisley Park där han har bott, spelat in musik och ofta hållit fester.

Det är ännu oklart vad som ligger bakom Prince död. För ett par dagar sedan sade en talesperson att Prince haft problem med  influensa i flera veckor. Han fick då tillbringa en tid på sjukhus men återvände hem.

Prince blev 57 år gammal. Vila i frid.

original-3229-1408634227-3-2

Prince fotograferad av Deborah Feingold

 

Nyheten om Prince bortgång kommer som en chock för många och under #prince och #ripprince hyllas artisten.

prince6 prince5

prince4 prince3 2 prince1

En overklig uppvisning av en overklig artist

Prince slog igenom med albumet 1999 som kom 1982 där titelspåret var en protest mot kärnvapen. 1984 kom albumet och filmen Purple rain som Prince vann en Oscar för bästa filmmusik för. 2011 spelade han på festivalen Way out west i Göteborg, en konsert som hyllades med bland annat fem plus i Aftonbladet. Recensenten Markus Larsson skrev då:

”Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte vad jag ska skriva. Prince kan inte jämföras med någon annan än sig själv. En overklig uppvisning av en overklig artist.”

Se unik version av Purple Rain när Prince spelar den för första gången.

Gilla Cafe.se på Facebook
Annons

Dela (431)
Tweeta

Annons


Laddar