Annons

Putin: Jag är inte kvinna – så jag har inga ”dåliga dagar”

Vladimir Putin om att duscha i en u-båt med homosexuella och varför han aldrig behöver vara hemma från jobbet i en ny dokumentär av Oliver Stone.

Markus Thunberg
Putin: Jag är inte kvinna – så jag har inga ”dåliga dagar”

Vladimir Putin och Tysklands Angela Merkel under en mässa i Hannover 2013 då toplessaktivister sprang mot presidenten med texten ”jävla diktator”.

Rysslands ledare Vladimir Putin är som bekant ute på någon form av bisarrt korståg mot människors grundläggande rättigheter. För inte så länge sedan drev han igenom en lag som tillåter ryska män att slå sina kvinnor ”lagom mycket”. Detta samtidigt som upp till 36 000 ryska kvinnor och 26 000 barn utsätts för våld inom familjen varje dag, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch.

Annons

För att det inte ska råda någon förvirring kring Putins egen läggning eller könstillhörighet gick han tidigare i år även ut med ett förbud mot skämtbilder på honom utklädd och sminkad som kvinna. Och nu kommer ännu ett steg i presidentens kampanj för att distansera honom från allt sunt förnuft.

Gilla Cafe.se på Facebook

I den kommande dokumentärfilmen The Putin Interviews av Oliver Stone berättar Putin bland annat om sin inställning till homosexuella.

Oliver Stone frågar ”om du ska duscha i en u-båt med en man som du vet är gay, har han ett problem med det?” och Putin svarar:

– Jamen, jag föredrar att inte gå in i duschen med den mannen. Varför ska jag provocera honom? Samtidigt är jag judo- och sambomästare. Och det kan jag säga att i min roll som statschef är det min plikt att upprätthålla traditionella värderingar och familjevärderingar. Varför? Eftersom äktenskap mellan två personer av samma kön inte ger några barn. Gud har bestämt och vi måste förhålla oss till födelsetal i det här landet. Vi måste jobba för familjer. Men det innebär inte att det måste vara förföljelser av någon, säger han enligt Daily Beast.

I filmen utvecklar han också sina tankar om att leda sitt Ryssland – att han aldrig behöver vara hemma från jobbet eftersom han är man.

– Jag är inte en kvinna så jag har inga dåliga dagar. Jag försöker inte förolämpa någon, det är bara så det funkar. Det finns vissa naturliga cykler, säger han.

Ett uttalande som sågas runt om i världen eftersom det är nedsättande mot kvinnors förmåga att sköta ett arbete. Elle i Australien kallar det ”dagens avsnitt av män som inte har någon som helst aning om hur kvinnor fungerar”.

Att en av världens mäktigaste personer uttalar sig så här är såklart ett problem och inget att le åt. Det är däremot den här bilden av Putin på en häst.

The Putin Interviews av Oliver Stone består av fyra avsnitt och har premiär 12 juni i USA.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar