Annons
Annons
Robert Gustafsson – Sveriges roligaste man

region 2 pris 349 kr


fiskarn_4  

Den hippe Robert Gustafsson är död. Killinggängets stjärnkomiker var också den med sämst koll pårobert_gustafsson_dvd popkulturreferenserna, och allt han gjort i övrigt har haft hjärtat i buskisen. Från ungt glatt inhopp i SVT:s Kryzz 1987 och ”sexistiska improvisationen” Grogg till TV4-serierna Skallgång och Rundgång, scenshowen Rhapsody in Rock samt traditionsenliga gästspel i Allsång på Skansen och på Idrottsgalan.

Annons

Nästan allt finns samlat i denna box. Det är ojämnt och ofta så gammelgroggigt Roffe Bengtsson-plumpt att man baxnar, men boxformatet fungerar på ett oanat meta-sätt. Man kommer på sig själv med att sitta och klucka av skratt hela tiden – inte åt skämten, utan åt hela grejen: Sveriges i särklass roligaste man, vår kanske ende komiker av internationell klass, hur lågt kan han gå?
Och hur bra kan han göra det?
Det är dags att konstatera att Grogg-”Bertil” är överlägsen illern Göran. Box innehållande de tre filmerna Ja’ är inte bitter…, Ur löjlig synvinkel 2.0 samt En rejäl omgång (Skallgång & rundgång). Samtliga är samlingar av sketchmaterial för tv, inklusive bonusmaterial.

Kjell Häglund

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar