Annons
Annons

Barn gör fortfarande ”S-grejen” – det här betyder symbolen

Det här är verkligen en resa tillbaka till lågstadiet – s-märkena som man ritade i skolböcker för 20 år sedan är fortfarande en grej.

Markus Thunberg

På låg- och mellanstadiet var s-märket utvägen för alla oss som inte kunde rita. Med sex stående streck och ytterligare åtta streck som band dem samman kunde vi åstadkomma något som såg helt okej ut. Stjärnan med två trianglar över varandra var en annan sådan räddare i nöden när man var tvungen att rita något.

Annons

Det var mer än 20 år sedan, och nog trodde vi att symbolen hade glömts bort helt och hållet.

Men i veckan postade en pappa i Australien en bild som nu fått mer än 100 000 gillamarkeringar på Twitter. Enligt Buzzfeed, som skrivit om det här, är många överraskade att symbolen fortfarande lever kvar.

Lika förvånande är att den tydligen nått hela vägen till andra sidan jordklotet.

 

Många har genom åren försökt komma underfund med hur s-symbolen har spridit sig runt världen. Och vart den kommer ifrån. Sajten Vice gjorde den kanske grundligaste djupdykningen 2016.

Enligt dem har s:et kopplats till streetwearmärket Stussy i USA under lång tid. Andra har också påstått att symbolen liknar Stålmannens ”S”, och vissa har trott att den kommer från hårrocksvärlden – inget av det visade sig stämma.

– Nej, det har aldrig varit en Stussy-logo, säger Emmy Coates som jobbat på Stussy sedan 1985.

Hon fortsätter:

– Många frågar mig, men folk har gjort ”s” långt före Stussy. Folk har bara antagit att det är vårt märke och så har det spridit sig.

Enligt professorn Paul Cobley vid Middlesex University in London är ursprunget till symbolen väldigt enkelt.

– Den är rolig att rita! Anledningen till att barn ritar den här är förmodligen för att det är ett så kallat Möbiusband, en yta som fortsätter runt sin egen axel, säger han till Vice.

Möbiusband.

Länge leve s:et, räddningen för oss som är värdelösa på att rita!

Annons

Dela (101)
TweetaLaddar