Annons

Så enkelt läser du 200 böcker i stället för att surfa på mobilen – på ett år

Det behöver inte ta så lång tid att läsa – inte om man jämför med tiden vi lägger på sociala medier.

Markus Thunberg
Så enkelt läser du 200 böcker i stället för att surfa på mobilen – på ett år

skarsgard

Alexander Skarsgård läser i ”True Blood”.

Barack Obama gjorde det varje kväll i Vita Huset. Warren Buffet gör det. Leif GW Persson gör det och Olof Palme gjorde det. Läser riktiga böcker alltså. När miljardären Buffet skulle förklara hur han lyckats i livet var böckerna det första han kom att tänka på, skriver Charles Chu på sajten Quartz:

Annons

– Läs 500 sidor varje dag. Det är så kunskap fungerar, den byggs upp över tid. Alla kan, men jag tvivlar på att ni inte kommer göra det, säger han enligt en text på Quartz.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det är inget snack om att det är bra att läsa, men ändå gör man det inte. Det är jobbigt och tar tid – men faktum är att det inte tar så extremt lång tid. Inte jämfört med tiden vi lägger på sociala medier.

En bok innehåller runt 50 000 ord. 200 böcker är alltså 10 miljoner ord. En snabb läshastighet är 400 ord/minut, det betyder att det skulle ta 25 000 minuter att läsa 200 böcker – alltså 417 timmar att läsa dem.

Samtidigt tillbringar vi (amerikaner förvisso) i genomsnitt 608 timmar på sociala medier varje år – 191 timmar mer än det krävs för att kunna läsa 200 böcker.

Ok, låt läsåret 2017 börja. 

Här tipsar Ryan Gattis om sina bästa böcker om Los Angeles, här tipsar 29 bokälskare om sina favoriter till semestern och här tipsar Café om 2016 års finaste böcker. 

 

Annons

Dela (35)
Tweeta

Annons


Laddar