Annons

Han blev av med 8000 följare när han rakade bort skägget

Funderat på att raka bort ditt långa skägg? Modellen Joel Alexander blev av med 8000 följare när han gjorde det. Café låter John Lennon guida i tre steg för att undvika chockeffekten.

Markus Thunberg
Han blev av med 8000 följare när han rakade bort skägget

1

Joel Alexander.

Vi låter oss anta att den look för män som varit så populär de senaste åren är en reaktion på tidigare normer. Det brukar ändå vara så. Män under senare delen av 1900-talet var ofta rakade och cleana. Under 2000-talet kom sedan det som populärt kallas hipstern eller yuccien, en motsats till allt vad stekare, dyra skjortor och backslick heter. Att långt hår, trasiga jeans och helskägg blev normen har väl ingen missat.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

I en intervju med Café 2015 sa Skäggbloggens Alex Naver att skäggtrenden mår bra.

– Tittar man historiskt har skäggtrenderna varit ganska långa i sina vågor – en typ av skäggfrisyr har varit populär i hundra år följt av hundra år av en annan trend. Tittar man på 1900-talet har det varit en renrakad period, säger han.

Alex Naver menar att 2000-talet är skäggets århundrade, skäggen kommer bara se olika ut. Man kan säga att män vant sig vid att ha skägg, andra människor har vant sig vid att se män i skägg. Därför är det inte oväntat att något av det mer rebelliska man kan göra nu tydligen är att raka av sig sitt skägg i ett svep.

Att en sådan stor förändring kan uppröra har bland andra träningsprofilen Kalle Zackari Wahlström och Brooklynbon Joel Alexander blivit varse.

Modellen och bloggaren Joel Alexander är en ikon för många skäggbärare, med tiotusentals fans i sociala medier. När han tog bort sitt skägg blev han samtidigt av med 8000 följare, skriver Mashable.

bild

Bilder från Lab Series.

Han förklarar sitt beslut med att skäggtrenden är över. För honom var det en fråga om att kunna få modelljobb som avgjorde.

– Stora skägg är inte trendigt längre. Mina agenter sa att jag inte fick bokningar med de stora modehusen på grund av mitt skägg, har han sagt till Mashable.

Jag blir ju ledsen

Träningsprofilen Kalle Zackari Wahlström hamnade också i en en oväntad diskussion när han rakade sig. Förra veckan publicerade han en bild på Instagram, efter att ha rakat bort skägget. I inlägget skriver han om ett grymt träningspass, men många är upptagna med hans nya ansiktsbehåring.

 

Flera av hans följare reagerade så starkt att Kalle valde att lägga upp en ny bild där han skrev att kommentarerna gjorde honom ledsen.

”Personer som aldrig någonsin kommenterat mina bilder förut känner sig plötsligt manade att berätta för mig hur otroligt gammal jag ser ut. Eller att jag är lik nån ful eller att jag måste skaffa skägg igen fort, ”nej jag föredrar ändå skägget”. ”Skaffa skägg igen!” ”Inget skägg = 👎💩”. Jag har tagit bort dom flesta kommentarerna. Jag blir ju ledsen”, skrev han.

https://instagram.com/p/BHjNM9AhbRK/

 

Kalle Zackari Wahlström förklarar sin rakning med att han har semester efter en tv-inspelning där han tvingats se likadan ut och ”blev lite övertänd”.

Efter att ha rakat av sig skägget valde modellen Joel Alexander att låta det växa ut igen.

– Nästa gång jag rakar mig gör jag det gradvis, först ner till ett kort skägg och sedan stubb, säger han.

https://instagram.com/p/BHgg3PkAfg6/

 

Det räcker att titta 47 år tillbaka i tiden för att hitta en förebild för alla som stegvis vill skägga ner. Beatles briljante bandledare John Lennon gick faktiskt igenom det många säkert gör just nu. 1969 såg John Lennon ut så här, som de flesta gjorde då (och många gjort på senare tid). Med långt hår och långt skägg.

1969

 

Ett år senare, 1970, såg han ut så här med lite skäggstubb.

1970

 

Ytterligare tre år senare, 1973, hade skägget försvunnit helt och hållet.

1973

Bilder från The Red List.

H/T Euroman

Annons

Dela (169)
Tweeta

Annons


Laddar