Annons
Annons

Skona tjejen från sår i ansiktet – så undviker ni skäggbränna

Skäggbränna är ett riktigt problem. Så här slipper ni det.

Markus Thunberg

Alla verkar ha skägg numera, vissa lite längre ”riktigt skägg” och andra kör en kortare stubb. Men skäggen ska sitta där i ansiktet på killar.

Det verkar inte heller finnas någon större opinion för att slätraka killar, vilket innebär att problemet med skäggbränna måste få en lösning.

Skäggbränna? Du kanske inte tänkt på det men dina korta hårstrån skaver sönder läppar och ansikte på tjejer. Killar också för den delen (men killar har ju också skägg).

Skägget orsakar torra läppar, det svider och personen man hånglar med blir röd i ansiktet. Det är för att skäggstråna är som små svärd som river upp den tunna känsliga huden runt till exempel läpparna. Så ska det inte behöva vara.

Annons

Så undviker man skäggbränna

1. Längden spelar roll

Korta taggiga färska skäggstrån är värst. Den bästa längden verkar komma mellan en och två veckor efter rakning. En bra idé är att ha halvlångt skägg och trimma det i stället för att raka rent och låta växa ut.

2.  Tänk på att du har ett skägg

Det är i princip bara bebisar som helt saknar skägg. Tänk på det – och agera därefter. Gå lagom försiktigt fram när du ska kyssa din partner. Ingen vill ha en virvelvind av vassa saker i ansiktet.

3. Håll skägget rent

Skägget är särskilt utsatt för bakterier, mat, och föroreningar och måste rengöras oftare än annat hår. Schamponera skägget i duschen och använd balsam. Det finns flera skäggoljor du kan använda för att göra skägget mjukare och inte lika farligt.

4. Trimma mustaschen

”Det värsta som finns är när killar upptäcker att mustaschen blivit så lång att de kan tugga på den. Så äckligt!” Mustaschen måste också klippas ner med jämna mellanrum för att inte hamna i din partners mun eller skava i hens ansikte.

H/T: GQ

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar