Annons
Annons

Äntligen! Här är snus- och chipsälskares nya dröm

Snuskig blandning eller garanterad grillchipsdödare? Nu börjar i alla fall chips med tobakssmak säljas. ”Fantastiskt, äntligen”, säger en person.

Jonny Wedin

Snuschipsen – en blandning av två uppskattade, svenska smaker.

Sveriges ledande mode- och livsstilssajt för män, Café, har tidigare skrivit om de ljuvliga blandningarna av öl och snus, öl och korv, Star Wars och whiskey, Fernet och öl, Game of Thrones och öl och jalapeno och öl. Bland mycket annat.

Annons

Nu kommer nästa steg av den så kallade killifieringen av varuutbudet. Ett mycket rimligt nästa steg, om du frågar oss. Från och med i dag kommer 250 gramspåsar Snuschips säljas på prov i välsorterade matvarubutiker i Göteborg, Borlänge och Örnsköldsvik. Produkten har en 18-årsgräns.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi tror att många snus- och chipsälskare kommer uppskatta den här nya produkten. Vi vet att det finns en stor marknad och ärligt talat: har du testat att snusa samtidigt som du äter en näve chips, det är inte en trevlig upplevelse. Chips lägger sig under snusen och det blir en konstig smak, Nu slipper man det, säger Philip Morris-Chrispin.

Nikotininnehållet uppges, enligt tillverkaren, ligga på 5,2 gram per servering á 100 gram. Alltså motsvarande samma härligt rusiga effekt som en dubbelsnus ger – på knappt en halv påse chirre.

Ett PR-företag har skickat två påsar snuschips till redaktionen som vi testat. ”En djupt problematisk produkt”, ”fantastiskt, äntligen” och ”det smakar ju skit”, är några spontana omdömen.

Enligt tillverkaren är processen för att framställa snuschipsen oerhört krånglig. Tobaksplantor sätts omlott med vanliga potatisplantor på vidsträkta fält i Dalarna. Sedan låter bönderna de båda plantorna ympa in i varandra under sträng övervakning och celsiuskontroll. En blandning av saliv, tvåtaktsolja och lössnus sprejas över bladen för att förhöja tobakssmaken i själva potatisen. Löven plockas sedan ner från buskarna, friteras i coca cola från tvålitersflaskor och får sedan få torka på uppvikta utgåvor av Sportbladet från ”de gyllene åren runt 2006 när Peter Wennman fortfarande kunde kalla innebandyspelare töntar i Sveriges största tidning”.

Ett välbehövligt tillskott i det snåla (?) chips- och snusutbudet är det vilket som. Det enda som känns lite märkligt är stavningen av tobakssmak… där gick det väl för fort?

Annons

Dela (7.9k)
TweetaLaddar