Annons

SSU:s ordförande tog taxi från Sälen för 8 000 kronor

Philip Botström åkte hem från Sälen för att gå på möte, men kom aldrig på mötet.

Markus Thunberg
SSU:s ordförande tog taxi från Sälen för 8 000 kronor

dude

Philip Botström. Foto: IBL

Socialdemokraternas ungdomsförbunds, SSU:s, ordförande Philip Botström har en jobbig vecka.

Under tisdagen avslöjade Aftonbladet att den här liraren gjort det många bara tänker och fantiserar om. När den årliga försvarskonferensen ”Folk och försvar” i Sälen var slut på söndagen vill Philip hem till Stockholm igen, och det fort. I stället för att tigga skjuts av någon annan som skulle till huvudstaden hoppade han in i en taxi och åkte de 40 milen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

En resa på 7 900 kronor som SSU fick betala.

– Vi medarbetare hade kollat vilka sätt det fanns att åka söndag kväll. Till slut fick vi boka en taxiresa eftersom det varken fanns tåg, flyg eller buss mellan Sälen och Stockholm den kvällen, säger pressekreteraren Pavlos Cavelier Bizas.

Anledningen till den snabba sortin, enligt Botströms pressekreterare, var att han skulle hem till ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott.

Botström kommenterade sitt beslut på Twitter under tisdagskvällen.

Men nu avslöjar Aftonbladet att han inte ens gick på det mötet. – Han var inte med. Det är irriterande, säger en källa till tidningen. Folk är inte nådiga på Twitter.

I en kommentar till Aftonbladet förklarar Philip Botström varför han inte kom på mötet.

– Skälet till att jag inte deltog var att jag under en tid har mått väldigt dåligt och brottats med stress- och utmattningssymtom, vilket gör att jag ibland inte kommer ur sängen, säger Botström, som tänker sitta kvar och lovar att själv betala för resan, säger han.

Uppdatering: Se Swebus snabba reklamkampanj efter SSU-ordförandes taxiresa >

Annons

Dela (141)
Tweeta

Annons


Laddar