Annons
Annons

7

Har du också sett de brittiska fotbollsplanerna på tv och tänkt: En sån vill jag ha hemma!? Stryktipset släpper nu tillsammans med Granngården ett gräs som lovar fräck Premier League-kvalitet – för svenska förhållanden. 

Annons

– Tillsammans med våra gräsexperter, som jobbar direkt med de engelska klubbarna, har vi tagit fram den optimala blandningen anpassad till det svenska klimatet, säger Elena Wilskier på Granngården. 

* * *

Produkten heter English grass och är tänkt att användas som ett helt vanligt gräs, eller som en liten hyllning till engelsk fotboll på din balkong eller fönsterbräda. Gräset innehåller samma frösorter som används av klubbarna i den engelska toppfotbollen.

– Vi och våra stryktippare älskar engelsk fotboll med dess närkamper och glidtacklingar. För oss är Premier League världens bästa liga. Det skulle inte vara möjligt utan gräsplaner och planskötare i världsklass. Genom samarbetet med Granngården kan nu alla odla upp sitt eget engelska fotbollsgräs i trädgården, på balkongen eller på fönsterbrädan som en hyllning till sporten, ligan och laget de älskar, säger Monica Sandström, kommunikationsansvarig Stryktipset på Svenska Spel.

* * *

Gilla Cafe.se på Facebook

”Så får du en gräsmatta i Premier League-klass”

dude

Steve Speed är ”head groundsman”, planskötare, för Port Vale FC och har i över 36 år skött Englands största fotbollsplan – en av få planer anlagd på jord. Så här tipsar han om hur du under hösten gör det smartaste för gräsmattan inför nästa säsong.

1. Klipp gräset ofta, gärna två gånger i veckan ända fram till frosten. Bäst är gräset när det är 3-5 centimeter högt. Spelar du fotboll på gräset slits det så öka då längden, för det skyddar mattan.

2. Ett friskt gräs behöver ljus, luft och vatten. Ta därför bort löv och grenar och lufta mattan varje vecka, vilket enkelt kan göras med en gaffel. På våren ska du använda en vertikalskärare för att göra kanaler ända ner till rötterna.

3. Dagg blir som förstoringsglas soliga dagar och bränner gräset. Borsta därför bort daggen eller dra en trädgårdsslang över gräset, vilket gör att daggen försvinner.

4. Ha som regel att slipa och balansera klipparens knivar en gång om året.

5. Gödsla efter årstid. Lura inte gräset att växa på hösten så gödsla med låg kvävehalt på hösten och med hög halt på våren och sommaren.

6. Klipp gräset åt olika håll. Montera en rulle på gräsklipparen så att det blir fina mönster och mer likt en fotbollsplan.

7. Markera mittpunkt, målområde och hörn med vit sprayfärg. Pumpa bollen, putsa skorna, ropa in grannarna och dra på dig fotbollströjan. Spela och ha kul!

2

Gräset finns att köpa på  www.granngarden.se från och med 18 augusti och i butik i slutet av augusti. 

* * *

Läs också!

zlaaa

Olof Lundh: Vi måste sluta ta allt Zlatan gör med en klackspark

z

Zlatan i stor intervju: ”Min dröm var att komma till Barcelona, men det höll på att förstöra mig”

s

Anders Svensson om frostiga relationen med Erik Hamrén: ”Han ljög mig rakt upp i ansiktet

Annons

Dela (85)
Tweeta

Annons


Laddar