Annons
Annons

greger

Nu kan du välja och vraka i We-grundaren Greger Hagelins garderob.

På nystartade sajten Used-a-porter har skejtlegendaren lagt upp sina gamla shorts, skjortor och jackor. Där finns också flera andra kändisars kläder – några av dem hålls hemliga.

Annons

– Vissa har inte velat vara med med namn, men de finns där, säger Elin Ryer, en av grundarna.

 * * *

Behövs det ännu en köp och sälj-sajt, kan vän av ordning undra. Ja, tydligen. I veckan öppnade Used-a-porter de virtuella portarna och enligt Elin Ryer har det rasat in beställningar på den nya sajten som riktat in sig på kända personers gamla avlagda paltor och plagg direkt från modeföretagen.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi är överhopade och det kommer in ordrar från hela landet. Det är verkligen helt otroligt, säger hon.

För att vara tydlig finns det en stor skillnad mot exempelvis Blocket: Vem som helst kan sälja sina kläder på sajten, men här handlar det om senaste nytt-kläder och grejer från kända, dyrare märken.

– Vi säljer till exempel provkollektioner som kanske inte ens kommer till butikerna. Vi säljer inte längdskidor som Blocket eller fjolårets mode som outlets. Här är det fashion! säger Elin.

En annan skillnad är att köpen görs med ett vanligt bankkort och sajten tar ansvar för att kläderna skickas hem till dig.

Är du sugen på att kika in i Greger Hagelins, Amanda Schulmans eller Café-stylisten Emine Sanders garderob så har sajten lyckats knyta till sig flera kända namn.

– Det har inte varit svårt att få med de här profilerna. En del har tyckt att det är skönt att vi kommer och hämtar och fotograferar kläderna, andra gillar verkligen att de kan skänka förtjänsten till välgörenhet och vår inställning till hållbarhet.

För det är just det som är grejen. I modevärlden görs kläder till broschyrer eller visningar som sedan bara slängs. Used-a-porter har fokus på dessa plagg och på miljötänket.

– Det är kläder som använts en gång på en modevisning eller till en lookbook som nu får ett nytt liv, säger Elin Ryer.

 

Markus Thunberg

* * *

Mer stil!

8 jeansjackor vi längtar efter i vår

Rockarna som är helt rätt i vår

9 viktigaste jeansmärkena – här är looken som gäller nu

Svart och diskret – här är vårens snyggaste svenska plagg

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar