Annons

Så ser den svenska snittsnubbens kropp ut utan kläder

Känns det som att andra är längre, muskulösare och slankare än du är? Då kommer du må bättre av att kolla in hur en ”vanlig svensk kille” ser ut.

Markus Thunberg
Så ser den svenska snittsnubbens kropp ut utan kläder

Vi löptränar, försöker käka nyttigt och drar i spakar på gymmet – allt för att uppnå någon typ av superkropp. Lyckas den svenske mannen uppnå ”modellkroppen” eller Brad Pitt-kroppen från Fight Club? Nä, inte om man får tro en undersökning av svenska killars kroppar som klädkedjan Brothers gjort bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Uppsala.

Annons

Klädkedjan har mätt upp 276 svenska killar som provat ut kostymer hos dem, och släpper nu resultatet av sin lilla studie. Killarna har bland annat fått sina mått tagna runt halsen, bröstet, midjan – och sin längd uppmätt.

Gilla Cafe.se på Facebook

Och visst, det är bara 276 killar som mätts upp, men resultatet visar ändå att den svenska mannens kropp är klart ”normalare” än man kan tro. Till exempel är de uppmätta männen knappt 1,80 långa. ”Vissa har muskulösa, långa armar eller smala axlar. Andra har mjuka ”love handles”. Detta resulterar i att många män inte känner att de passar in i det standardiserade storlekssystemet”, skriver Brothers i ett pressmeddelande.

– Kroppsideal har fått ökat utrymme i den offentliga debatten. Vi vill uppmärksamma frågan även ur ett manligt perspektiv. Vår förhoppning är att få fler att trivas i sin kropp och känna att blazern, skjortan eller byxorna sitter som de ska. Alla kroppar är unika, och Brothers vill under höstens stilturné utbilda svenska män, säger Magnus Hultin, chefsdesigner på Brothers.

För att belysa att alla kroppar är unika har man också tagit fram en avatar över medelkroppen tillsammans med en 3D-skulptör och en data-analytiker. Kolla in bilderna nedan. Under hösten åker Brothers runt till 15 olika platser i Sverige för att ”lära svenska män om stil och passform” och såklart hjälpa folk att prova ut kläder som sitter snyggt.

Så här stora är de uppmätta svenska männen i genomsnitt

Längd: 178 cm

Halsen:  40 cm

Bröstet: 102 cm

Midjan: 92 cm

Stuss: 105 cm

Låren: 57 cm

Innerbenen:  74 cm

Armarna: 62 cm

Se bilderna på medelkroppen

Annons

Dela (18)
Tweeta

Annons


Laddar