Annons

Svenska tjänsten som vill ta upp kampen med iTunes store och Netflix

Med ny svensk film och ett rörligt pris vill svenska tjänsten Plejmo slåss med Netflix, Google och iTunes store.

Markus Thunberg
Svenska tjänsten som vill ta upp kampen med iTunes store och Netflix

Svenska tjänsten Plejmo har funnits sedan februari förra året. Men det är inte förrän nu man väljer att lansera ”Sveriges största utbud av köpfilm”, eller ”unlimited access”-rullar, som man själv kallar det. Alltså filmer man betalar en slant för att kunna se när eller hur ofta man vill. I utbudet finns även hyrfilmer som är tillgängliga i 48 timmar.

Annons

Bakom företaget som vill ta upp kampen med Netflix, Viaplay, iTunes store, Google och alla andra står bland annat Ulrika Viklund. Hon har bakgrund på Spotify – men vill inte se så många likheter mellan streamingtjänsten för musik och hennes eget Plejmo.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Många frågar sig varför det inte finns nåt Spotify för film. Det är enkelt, månadskostnaden skulle bli för dyr, säger Ulrika Viklund, managing director för Plejmo.

Trist, varför?

– Det är ett annat beteende med film. Först ska de gå exklusivt på bio, sedan släpps det som så kallad köpfilm och sedan kan de komma till streamingtjänster som Netflix eller tv-kanaler. Filmbolagen vill ha betalt för biobesökarna, säger hon.

Det finns redan en uppsjö av tjänster, vad fyller ni för hål?

– Vi har det största utbudet av film och ett särskilt fokus på nordisk film och independentfilm. Vill man till exempel se Det vita folket hittar man den hos oss.

Och mer?

– Hos oss kan man också se ny film, inte megany film som går på bio, men ny film. Sedan har vi också en unik prismodell med rörliga priser.

Säg ett exempel på en ny film man kan se hos er. 

En man som heter Ove till exempel.

Den finns på iTunes också. 

– Skillnaden är att du då är fast i Apples hårdvara och inte kan titta på filmen någon annanstans.

Sajten Tvdags skriver i en artikel som är mycket tveksam till er att ”det enda som är premium är priserna” och jämför er med Google och iTunes och det visar sig att ni är dyrast. Förklara.

– Vi försöker utmana branschen, men det vi ser är att iTunes måste antingen har bättre avtal än vi har eller så går de med minus på varje såld film. I den allra största delen är vi billigare än iTunes och andra tjänster.

Hur får jag in filmen från Plejmo i tv:n?

– Tjänsten funkar med Chromecast, från datorn med hdmi-sladd och vi har en app i Samsungs tv-appater.

Kan jag skicka upp en film från min iPhone till min Apple TV?

– I nuläget kan du inte det, men om två månader går vi över till Magines plattform och då går det.

Kan Plejmo vara nåt för dig, testa här!

Annons

Dela (93)
Tweeta

Annons


Laddar