Annons

Testat i dag: Så bra är Pressbyråns och 7-Elevens kanelbullar

Kanelbullens dag, denna pärlsockriga dunderhögtid, är kommen. Cafés Olle Arnell och Markus Thunberg har smakat och utnämnt en vinnare mellan två supervanliga bullval.

Markus Thunberg

bullar2

7-Elevens bulle till vänster och Pressbyråns bulle till höger.

Genom åren har man såklart glatts åt nymodigheter som tacokanelbullar, hotpocketkanelbullar och kanelbullstårtan. Men inget slår en helt vanlig kanelbulle, när allt kommer omkring.

Annons

När Sverige för artonde året i rad firar kanelbullens dag gör de flesta det med en helt vanlig kanelbulle. Café har därför under morgonen gått till två populära bullhak: 7-Eleven och Pressbyrån för att utföra ett test. Inget ont om finbullar, men det är ändå på liknande snabbställen de flesta kommer att idag hamna för sin bullfix.

Gilla Cafe.se på Facebook

Pris: 25 kronor för två bullar, både på 7-Eleven och Pressbyrån.

bulle

Påsen

Olle: Pressbyråns påse känns lite mer festlig än en vanlig brödpåse. Känns lite mer lyxig, det är ju trots allt kanelbullens alldeles egna dag, haha.

Markus: Jag gillar den klassiska påsen från sleven. Bygger höga förväntningar.

Bullooks (hur bullen ser ut)

Olle: Pressbyrån har gjort sig till mer, känns det som. Rosa socker på bullen, liksom!

Markus: 7-Eleven står verkligen för det trygga, heeelt vanliga bullvalet i den här jämförelsen. Inget sticker ut, jag gillar det.

bulle

Spex

Olle: Pressbyrån skapar någon slags fortunebullegrej med ett par visdomsord på bullpappret. Kul!

Markus: Håller med, roligt med den lilla texten. Vi fick ”Du finns, någon har nyligen googlat dig #lyckobulle” och ”I dag är dagen att avsluta det du påbörj #lyckobulle”.

Bullighet

Olle: Pressbyråns bulle är tätare, 7-Elevens är torrare och smakar mer som en bulle man gör själv hemma.

Markus: Jag gillar hur mojset, själva kanelmassan, tränger upp ur innandömet på 7-Elevens bulle. Det stämmer att den är torrare.

Kanelighet

Olle: 7-Elevens bulle smakar mer kanel. Pressbyråns bulle smakar exakt som bullarna på Shellmacken där jag gick i skolan. Det känns som man tagit ut den 30 sekunder för tidigt, på ett bra sätt.

Markus: Pressbyråns bulle är VERKLIGEN kaneligare, smakar mycket mer kanel alltså. En tydlig, stark smak av kanel. Lite väl stark i mitt tycke.

Smörighet

Olle: Hemma blir bullarna alltid lite flottigare och lämnar lite smör i bullpappret. Men absolut inget sånt här. Det är väl det som avslöjar att de här bullarna är bakade i butik.

Markus: Knappt någon smörighet alls i någon av bullarna, tycker jag. Tråkigt.

Betyg!

Olle: 7-Eleven: 3 Pressbyrån: 4. Trots att Pressbyråns bulle känns lite mer konstgjord så är den ändå godast. Idag vill man ju rätt och slätt bara ha en god jäkla kanelbulle.

Markus: 7-Eleven: 3 Pressbyrån: 3. Pressbyråns bulle är lite väl krimskramsig, den känns för konstlad, men den är å andra sidan godare, bulligare och degigare. 7-Elevens bulle har å andra sidan godare och mer mojs vilket är bra.

Fotnot: De testade kanelbullarna kom från 7-Eleven på Grev Turegatan/Humlegårdsgatan och Pressbyrån vid Östermalmstorgs tunnelbana, uppgången mot Nybrogatan. 

Annons

Dela (69)
Tweeta

Annons


Laddar