Annons

Slogs blodig på flygplanet – nu väntar skyhögt skadestånd

Efter händelsen som upprört hela världen – nu kan passageraren David Dao förvänta sig en rätt saftig insättning på sitt konto.

Markus Thunberg

Café har i flera artiklar skrivit om passageraren David Dao som på ett United Airlines-flyg drogs ut från planet. Vi har skrivit om det för att händelsen är helt sjuk.

Något vem som helst kan se på klippet. Mannen blöder, för guds skull.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Anledningen till att läkaren David Dao drogs genom flygplansgången har uppgetts vara att flygbolaget United Airlines hade fullbokat en flight från Chicago när de kom på att fyra personer ur personalen behövde åka med planet. Fyra resenärer som betalat för sina biljetter skulle således behöva lämna planet och United Airlines påstod sig göra ett ”slumpmässigt urval” kring vilka det skulle bli. En av dessa blev David Dao.

Efter händelsen har Dao anlitat två jurister som ska föra hans talan mot flygbolaget. Och eftersom USA är ett land som gillar sina stämningar kan han förvänta sig ett saftigt skadestånd. Alla som sett avsnittet i Seinfeld när Kramer bränner sig på kaffe i biosalongen vet vad som väntar.

Nu har sajten LadBible pratat med en jurist som specialiserat sig på just dessa fall. Han heter dock inte Jackie Chiles utan Steve C Marks.

– Om det här gick till domstol och han fick en väldigt konservativ jury skulle ett skadestånd kunna landa på några hundratusen dollar (någon miljon svenska kronor). Men eftersom det här fallet redan fått så mycket uppmärksamhet blir det sannolikt en jury som redan sett vad som hänt och upprörts. Då pratar vi om tiotals miljoner dollar (hundratals miljoner kronor), säger Steve C Marks till LadBible.

David Dao kan med andra ord börja fundera på vilket privatplan han ska köpa.

Läs också

United Airlines slår bakut – stämmer sajt som samlat klagomål mot flygbolaget

69-åring slås blodig på United-flyg – nu sågas flygbolaget totalt

Annons

Dela (243)
Tweeta

Annons


Laddar