Hoppa till innehåll

10 heta nya serier och filmer att streama i december

Super Mario, John Lennon, militärklädd karaktär från filmen Rebel Moon och Postern för Indiana Jones 5.
Joakim Almén

Café sonderar sina vana trogen streamingtjänsternas nyheter för kommande månad och kommer tillbaka med en kurerad lista med övervikt på matiné- och julmys.

Candy Cane Lane

Film | Premiär 1 december på Amazon Prime Video.

Foto: Amazon Prime Video

En julfilmskomedi med, vad det verkar som, skräck- och thrillerinslag med Eddie Murphy i huvudrollen. Jo man tackar, man tackar. Enligt Reginald Hudlin som regisserat filmen kommer tittaren att bjudas på en film som är helt unik i sin genre och som innehåller jump scares, biljakter, kung fu-fajter och, sist men inte minst, en väldigt julig känsla. Betrakta oss som fängslade.


Trolltider – legenden om Bergatrollet

Julkalender | Premiär 1 december på SVT och SVT Play.

Foto: SVT

Årets julkalender är en fristående uppföljare till en av de bästa, och mest klassiska, julkalenderarna genom tiderna – Trolltider från 1979. Och det bådar förstås oerhört gott. Dessutom introducerar årets julkalender ännu en Skarsgårdsunge (hur är det möjligt?) på bred front. Nämligen 14-årige Ossian Skarsgård som ihop med Matilda Gross spelar huvudrollerna. Bland de vuxna skådisarna märks bland andra Kjell Bergqvist, Nour El-Refai, Henrik Dorsin, Malte Gårdinger och Ted ”Olyckan” Åström.


John Lennon: Murder Without a Trial

Dokumentärserie | Premiär 6 december på Apple TV+.

Foto: Apple TV+

Drömmer du dig också tillbaka till julledigheten 2021 när Peter Jacksons nästan åtta timmar långa Beatles-dokumentär The Beatles: Get Back klipptes i ett svep? John Lennon: Murder Without a Trial lär bli årets Beatles-relaterade julledighetsmåste. Dock av det mörkare slaget, då dokumentärseriens tre delar handlar om mordet på John Lennon. Dokumentärfilmarna har fått tillgång till en stor mängd outgivet material från myndigheter, material som varvas med ögonvittnesintervjuer och samtal med Lennons närmaste vänner. Även Lennon-mördaren Mark Chapmans försvarsadvokater, psykiatriker, utredare och åklagare kommer till tals. Historien knyts samman av 24-stjärnan Kiefer Sutherlands berättarröst.


Super Mario Bros. Movie

Film | Premiär 7 december på SkyShowtime.

Foto: SkyShowtime

Nya Super Mario-filmen är väl mest en film hela familjen sjunker ned i soffan för att konsumera. Vuxna ska kanske inte ha Pixar-filmsförväntningar på upplevelsen, men filmen har fått rätt skapliga omdömen så helt ostimulerad blir man nog inte av att bli ett med Mario-världens psykedeliska svamprike under lagom långa 92 minuter.


World War II: From the Frontlines

Dokumentärserie | Premiär 7 december på Netflix.

Foto: Netflix

I väntan på Masters of the Air, Steven Spielberg och Tom Hanks andliga uppföljare till Band of Brothers och The Pacific, som kommer i slutet av januari på Apple TV+ får vi stilla suget med ytterligare en dokumentärserie om andra världskriget. Dokumentärserien använder Star Wars-stjärnan John Boyega som berättarröst och utlovar ”restaurerade arkivbilder och röster från konfliktens alla perspektiv för att visa andra världskriget som du aldrig sett det tidigare.”


The Crown säsong 6, del 2

Serie | Premiär 14 november på Netflix.

Foto: Netflix

Nu släpps andra batchen avsnitt från finalsäsongen av en av de senaste årens allra populäraste serier globalt sett. Drottning Elizabeth II reflekterar över sitt liv och arv och banar väg för sina efterträdare, Charles och William.


The Family Plan

Film | Premiär 15 december på Apple TV+.

Foto: Apple TV+

Vi fortsätter på december månads lättsamma filmurvalstema. Mark Wahlberg spelar en förortsfarsa som jobbar som bilförsäljare och har fru och tre barn. Men en dag uppdagas hans förflutna – han har tidigare varit en lönnmördare i nationens tjänst och när figurer från förr är ute efter honom måste han ta med familjen på en roadtrip med slutmål Las Vegas. Kruxet: han får inte röja sin gamla identitet.


Indiana Jones and the Dial of Destiny

Film | Premiär 15 december på Disney+.

Foto: Disney+

Harrison Ford har hunnit bli 81 år, men det hindrar inte honom från att än en gång svinga loss som ”Indy” i en femte och sista film i den ikoniska äventyrsfilmserien om arkeologen Dr. Henry Walton Jones, Jr. Ett bra birollsgalleri med skådespelare som Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen och Shia LaBeouf dukar upp för en fin matinéföreställning framför tv:n.


Maestro

Film | Premiär 20 december på Netflix.

Foto: Netflix

”Ett kärleksbrev till livet och konsten”, beskriver Netflix filmen om den livslånga relationen mellan dirigenten och tonsättaren Leonard Bernstein (spelad av Bradley Cooper) och skådespelaren Felicia Bernstein (Carey Mulligan). Av trailern att döma blir det ett vackert vykort i både svartvitt och färgfilm.


Rebel Moon – Part One: A Child of Fire

Film | Premiär 22 december på Netflix.

Foto: Netflix

Sällan har en trailer förtjänat ordet ”bombastisk” som den till Zack Snyders kommande rymdopera Rebel Moon. Trailern skickar på den ena perfekta sci-fi- och fantasy-bildrutan efter den andra och här ryms en prinsessa som ska stoppa ett krig, laserpepprande rymdskepp, snackiga robotar, en samurajliknande skurk med sith lord-påminnande röda lasersvärd, en död kung som bärs fram på bästa Game of Thrones-vis och ett pegasusliknande djur som för tankarna till Harry Potter. Vad finns det att inte gilla? Snyggt som djävulen är det också. Hajptermometern lyser blodrött!


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.