12 kändisar du hade glömt var med i ”Vänner”

Den legendariska tv-serien innehöll givetvis en mängd legendariska cameos.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-06-26 14:17  |  Lästid: 2 minuter

The Wire, Breaking Bad och The Sopranos i all ära, tidernas bästa tv-serie är väl ändå Vänner? Det har gått 15 år sedan det sista avsnittet sändes men det går inte en dag utan att man med ett leende på läpparna drar sig till minnes Chandler, Rachel, Monica, Joey, Phoebe och Ross och deras öden och äventyr i Greenwich Village.

Utöver den bländande sextetten som utgjorde seriens själ och hjärta hann en lång rad a-listenamn dyka upp i små roller under de 10 år som Vänner spelades in. Café samlar ihop några av de allra mest prominenta stjärnorna som fladdrar förbi i ett Vänner-avsnitt eller två.

1. George Clooney

Redan i den första säsongen dök den blivande megastjärnan George Clooney upp tillsammans med Cityakuten-kollegan Noah Wyle. Mycket riktigt i form av två läkare, vilka bjuder ut Rachel och Monica på dejt.

2. Bruce Willis

Action-tuffingen som gett det rakade huvudet ett, eh, ansikte vann en Emmy för sin gästinsats som pappa till Ross betydligt yngre flickvän Elisabeth i seriens sjätte säsong. Och på den här tiden hade han faktiskt hår!

3. Julia Roberts

Hollywoods favorit-Leading Lady under många år gästspelar i Vänners andra säsong och utkräver då hämnd på barndomsvännen Chandler för en pinsam händelse i deras förflutna.

4. Charlie Sheen

Levnadskonstnären Charlie Sheen spelar en sjöman tillika gammal flamma till Phoebe i den andra säsongen.

5. Winona Ryder

Den karriärmässigt pånyttfödda Stranger Things-stjärnan dyker upp som Melissa i säsong sju – en gammal kompis till Rachel. Avsnittet ifråga kretsar kring en omtalad kyss mellan de båda.

6. Ben Stiller

Zoolander själv gör ett inhopp som Rachels pojkvän Tommy i säsong tre.

7. Reese Witherspoon

I den sjätte säsongen dyker portalfiguren för den amerikanska helylledrömmen upp som Rachels bortskämda och brattiga yngre syster Jill.

8. Brad Pitt

Det kanske mest kända och uppmärksammade Vänner-gästspelet står Jennifer Anistons dåvarande make, Brad Pitt, för. Logiskt nog spelar han en gammal kompis till Ross som avskyr Anistons karaktär Rachel.

9. Danny DeVito

Danny DeVito spelar, givetvis, en manlig strippa i polisuniform som Rachel och Monica hyr in i sista minuten till Phoebes möhippa.

10. Susan Sarandon

Bordtennisfantasten Susan Sarandon gästar ett avsnitt i säsong sju där Joey ger sin såpoperakarriär ett nytt försök.

11. Sean Penn

Karaktärsskådespelaren Penn har även han fladdrat förbi i Sit-Com-mästerverkens Sit-Com-mästerverk.

12. Robin Williams

Det framlidne humorgeniet Robin Williams dyker upp i en kort men stark episod i säsong tre tillsammans med komikerkollegan Billy Crystal.

SE OCKSÅ: Quiz – vad kan du om Vänner?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-26 14:33