Hoppa till innehåll

Nu släpps den här blodiga filmklassikern som Lego

I sommar släpps en riktigt snygg Legoversion av en av filmhistoriens mest kända hajjakter. Här är de första bilderna.

Lego har under åren lanserat en rad detaljerade modeller baserade på olika populära filmer. Den kanske mest kända av dem är det extremt julstämningsframkallande Ensam Hemma-huset som nog blivit ett stående julpynt i ett och annat hushåll de senast åren. Nu blir en annan klassisk film tolkad i byggklossar och det är ingen mindre än Hajen.

Modellen består av en rejäl vithaj och en detaljerad version av båten Orca, med besättningsmedlemmar som desperat försöker bekämpa det jättelika havsmonstret som plågar orten Amity. Det hela är inte lika spektakulärt som exempelvis familjen McCallisters villa eller det skrymmande Avengerstornet, men det har lagts mycket kärlek på modellen som är riktigt trovärdig filmens originalbåt.

Legosetet släpps den 6 augusti och kommer ligga på 1989 kronor.

Hajen Lego
Foto: Lego
Hajen Lego
Foto: Lego
Hajen Lego
Foto: Lego

Och här är filmens ikoniska original:

Hajen ORca

Cafés digitala redaktör Jonas Strandberg är journalist, komiker och driver Stephen King-podden. Även en av Sveriges främsta Taylor Swift-experter.

Email: jonas@cafe.se
Credits
Foto: Lego

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.