Annons

400 norska studenter utkastade från Sälen

En grupp med hundratals norska studenter fick flera klagomål från barnfamiljer under ungdomarnas ”studieresa” till Sälen. Nu skickas eleverna hem av Skistar.

Jakob Adolfsson

Studentnationen från högskolan såg till att anordna en ny fest på hemmaplan i Norge efter att studenterna blivit utkastade.

Studentnationen från högskolan såg till att anordna en ny fest på hemmaplan i Norge efter att studenterna blivit utkastade. Bilden är från ett annat tillfälle.

400 festsugna studenter från Norge ha blivit osams med Skistar som sköter skidanläggningen i Sälen. Eleverna från den privata högskolan Kristiania i Norge reste i söndags till Dalarna. Tanken var att de skulle stanna till onsdagen men resan fick ett abrupt slut under tisdagen. Detta när personal från Skistar väckte eleverna och bad dem att packa och lämna omedelbart.

Annons

Morten Lauvås, ledaren för studentnationen vid högskolan säger att det hela beror på att studenterna hamnat i samma område som ett antal barnfamiljer och att det var grunden till konflikten. Lauvås säger att studenterna hade med sig 15 till 20 egna vakter, anställda för att hålla ordningen. Men att detta inte var tillräckligt, enligt Skistar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Linda Morell, som är talesperson för Skistar, har uttalat sig i norska tidningen VG  och sagt att själva avhysningen skett genom en dialog med ledarna för studieresan. Morell säger även att eleverna ska ha blivit varnade innan de ombads lämna.

Studentnationen har i efterhand anordnat en fest för eleverna hemma i Norge.

Annons

Dela (68)
Tweeta

Annons


Laddar