Hoppa till innehåll

400 norska studenter utkastade från Sälen

Jakob Adolfsson

En grupp med hundratals norska studenter fick flera klagomål från barnfamiljer under ungdomarnas ”studieresa” till Sälen. Nu skickas eleverna hem av Skistar.

Studentnationen från högskolan såg till att anordna en ny fest på hemmaplan i Norge efter att studenterna blivit utkastade.
Studentnationen från högskolan såg till att anordna en ny fest på hemmaplan i Norge efter att studenterna blivit utkastade. Bilden är från ett annat tillfälle.

400 festsugna studenter från Norge ha blivit osams med Skistar som sköter skidanläggningen i Sälen. Eleverna från den privata högskolan Kristiania i Norge reste i söndags till Dalarna. Tanken var att de skulle stanna till onsdagen men resan fick ett abrupt slut under tisdagen. Detta när personal från Skistar väckte eleverna och bad dem att packa och lämna omedelbart.

Morten Lauvås, ledaren för studentnationen vid högskolan säger att det hela beror på att studenterna hamnat i samma område som ett antal barnfamiljer och att det var grunden till konflikten. Lauvås säger att studenterna hade med sig 15 till 20 egna vakter, anställda för att hålla ordningen. Men att detta inte var tillräckligt, enligt Skistar.

Linda Morell, som är talesperson för Skistar, har uttalat sig i norska tidningen VG  och sagt att själva avhysningen skett genom en dialog med ledarna för studieresan. Morell säger även att eleverna ska ha blivit varnade innan de ombads lämna.

Studentnationen har i efterhand anordnat en fest för eleverna hemma i Norge.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.