5 drinkrecept för dig som gillar Mojito – ur VM-bartenderns nya bok

omslaget till boken hemmabaren samt en bild på drinken mojito

Sommaren är på ingång och vad passar då bättre än en Mojito? Ja kanske något liknande. Nedan följer utdrag ur Hemmabaren där David Kringlund guidar dig till att mixa just det.

Robin Åberg | Foto: Getty & Kim Sjöberg  |  Publicerad 2022-05-16 16:21  |  Lästid: 2 minuter

För en lekman kan det här med att ge sig på att blanda de där drinkarna på svårighetsnivån över gin och tonic verka något avskräckande. Måste man ha klar is? Ska man ha is i shakern? Hur får man till det perfekta skummet till en whiskey sour?

Frågorna är många och svaren på google kan variera, men som tur är finns det en hjälte som rycker ut till alla aspirerande hemmabartenders hjälp. Han heter David Kringlund och har precis släppt en bok betitlad Hemmabaren där alla dina frågor besvaras.

David har en bakgrund på bland annat stockholmskrogarna Kåken och Boquerian, har vunnit Bartender-VM och sprider nu sin kunskap genom sin hemsida, Youtube och denna nya bok. I Hemmabaren får läsaren en grundlig genomgång i allt som rör drinkar och skapandet av dessa.

Målet med boken är enligt författaren själv att vem som helst, oavsett erfarenhet ska läsa sig ta sina drinkar till samma nivå som de bästa cocktailbarerna, med verktyg man redan har hemma i sitt kök. Detta går David pedagogiskt igenom, från valet av citrus och spritsort till tekniken du ska använda dig av när du blandar ingredienserna.

Självklart bjuds det även på ett gäng drinkrecept, där Kringlund tar avstamp i en klassisk drink och sedan ger förslag på fem andra drinkar i liknande stil. Som ett smakprov på Hemmabaren kommer här David Kringlunds recept på en Mojito och fem andra drinkar för dig som gillar Mojito – perfekt till sommarens festligheter.

Mojito och fem andra drinkrecept att testa för dig som gillar Mojito:

Hemmabaren av David Kringlund släpps genom förlaget Spritz Lit och finns att köpa där böcker säljs.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-16 16:21