Hoppa till innehåll

6 somriga svenska konsertställen du behöver ha koll på

Under sommaren blomstrar verkligen den svenska livescenen över hela landet. Det finns bara fler och fler unika, spännande platser att uppleva livemusik på. Här är några att hålla lite extra koll på i år.

Slussens Pensionat, Orust

Foto: Slussens Pensionat

På norra Orust i Bohusläns innerskärgård har gemytliga Slussens Pensionat funnits i nuvarande form sedan 1987. Upplägget med god mat och ett späckat musikprogram i intim miljö verkar vara minst sagt fungerande. På scen i år står Timo Räisänen, Jonas Lundquist och många fler.

www.slussenspensionat.se

Gården vid bron, Derome

Strax utanför Varberg hittar vi Gården vid bron, precis intill Viskan. Sedan ett par år tillbaka har man arrangerat inomhuskonserter här i en mysig lada, men i år är det även premiär för utomhuskonserter. På säsongens lineup hittar vi, passande nog för den countryinspirerade miljön, bland andra Jill Johnson och Chris Kläfford.

www.gardenvidbron.se

Marys Café Barbecue, Eskilstuna

En bit utanför Eskilstuna har vi Marys Cafe & Barbecue som bjuder på både det namnet skvallrar om, men också livemusik hela sommaren. Bland annat från Jay Smith med band och Tennesse Tears.

www.maryscafe.se

Kackelstugan, Borgholm

Foto: @kackelstugan, Instagram

Sommarens öländska representation som anordnat konserter och andra intressanta kulturevent sedan flera år tillbaka. På säsongens program har vi The Wannadies, Marit Bergman, Marcus Berggren och många fler.

www.kackelstugan.com

Naturscen Skuleberget, Höga Kusten

Foto: Naturscen.se

Mitt i det mycket natursköna Höga Kusten, precis vid foten av Skuleberget, ligger Naturscen Skuleberget. Här arrangeras mängder av konserter varje sommar och i år med exempelvis Eldkvarn och Molly Sandén.

www.naturscen.se

Under Bar Himmel, Örebro

Foto: Under Bar Himmel, Facebook

Under Bar Himmel arrangerades första gången under 2021 och har snabbt blivit ett populärt och välbesökt mål under sommaren i Örebro. I år spelar bland andra Franska Trion, Joel Alme och Ellen Krauss.

www.kexxkultur.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.