Annons

7 störiga saker som Game of Thrones-fans håller på med

Hur bra kan en tv-serie vara, egentligen?

Mats Bax

Snart dags för en ny Game of Thrones-säsong. Den tiden på året då världens miljoner Game of Thrones-tittare blir lite extra jobbiga för alla som inte sett serien.

Så här känner du igen ett riktigt fan.

1. De blir lite som pushiga knarklangare

Om du berättar för ett Game of Thrones-fan att du sett något avsnitt, men inte fastnat för serien, så går de direkt in i telefonförsäljar/sektledar/knarklangarmode, med argument som ”alltså, jag var också lite tvek i början, men ge det några avsnitt – det ÄR den bästa serien någonsin – vi kan kolla tillsammans, jag behöver ändå färska upp minnet inför nya säsongen, hashtag abstinens.”

2h8u3h

2. De spammar precis hela internet

Du kommer inte undan det. Oavsett vilken tid på året det är så hittar GoT-nörden ett tillfälle att prata om sin favoritserie. Inlägg i stil med ”oooh, snart är det Game of Thrones”, ”oooh, såg ni Game of Thrones” och ”aaargh, ett ÅR till nästa säsong av Game of Thrones” blandas med störiga personlighetstest (”yesss, jag blev Tyrion!”) och för de flesta helt obegripliga memes.

joffrey

3. Det eviga spekulerandet

Vill du sitta tyst en hel middag? Ploppa ner två Game of Thrones-fans vid bordet, så kommer resten av kvällen handla om folk med obegripliga namn, drakar och smurfzombies som går och går och aldrig kommer till dörren (”alltså den där vintern har fan varit på väg i fem år nu, höhö”). Och den största frågan av allt: Vad händer med Jon Snow!?!?

gameofthrones

4. De blir sjukligt nojiga för spoilers

En svensk Game of Thrones-tittare ser måndagar lite som ett minfält. Spoilers gömmer sig överallt, så det blir naturligt att avbryta vilken konversation som helst med ett ”appappappapp – säg inget om Game of Thrones!” Även om du bara skulle fråga om de vill ha kaffe.

game of thrones slaps

5. ”Men, asså, i boken så…”

Ge ett Game of Thrones-fan ett finger, och det tar hela handen. Särskilt om hen läst böckerna. Om du av artigt intresse ställer en fråga i stil med ”men är det mycket skillnad mellan böckerna och serien?” så får du bereda dig på en helkväll där fiktivt folk som du fullständigt skiter i förklaras in i minsta detalj; alltifrån hur Daario Naharis (vem!?) egentligen ska ha blått skägg och guldsmycken till hur man verkligen FATTAR Jaime Lannister när han får egna kapitel i boken.

6cda56f896

6. De blir lite världsfrånvända

Ett genomsnittligt Game of Thrones-fan har troligtvis mer att säga om vilken som helst av Westeros låtsaskonflikter än någon av den verkliga världens alla kriser. Till viss del är det förståeligt: Svensk politik är så… osexigt luddig i jämförelse. Vad VILL ens Löfven? Och vem ÄR ens Helene Hellmark Knutsson?

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

game-of-thrones2

 

7. Fast vet du vad…

Hela det beteende som beskrivs här ovanför är fullständigt logiskt, i och med att Game of Thrones ÄR den bästa serien som någonsin gjorts, och om du inte fastnat ännu så har du bara inte gett det tillräckligt med tid. Jag var inte heller hooked i början, men så läste jag böckerna och fick en helt annan förståelse för karaktärerna. Bli inte för fäst vid någon av dem bara ;).

03212b66d2660678e10e5469564d8d878886823cf5662bfac31591a132dfabee

Annons

Dela (965)
Tweeta

Annons


Laddar