Hoppa till innehåll

8 Halloweendräkter som inte borde existera

Jonas Strandberg

Det är snart maskeradtider och det tenderar att avslöja de värsta sidorna hos folk. Läs Cafés lista för att veta vem du absolut inte ska vara på höstens Halloweenfest.

Följande utklädnader borde utan pardon förvisas till kylan, av vitt skilda skäl.

1. Plastikopererad influencer

Foto: Buttericks

Fördelen med den här dräkten är att den är färdigpaketerad från Buttericks. En så kallad allt i ett-lösning. Nackdelen är att den föreställer en groteskt plastikopererad influencer. Lite cred får man kanske ge Buttericks, med tanke på den kritikerstorm denna dräkt fick utstå 2021, men ändå överlevde och återvände till sortimentet 2022.

2. Patrick Bateman

En jättesnygg kostym med ett litet diskret blodstänk på kinden. Klassisk utklädnad för alla killar som signalerar att de fortfarande vill vara snygga och inte sänka sig till den låga nivån det innebär att gå på maskerad.

3. Sonic the Hedgehog

Foto: Partykungen

Den blixtsnabba blå igelkotten från Segas populära spelserie har fått en andra andning i och med de populära filmerna med Jim Carrey. Det innebär dock inte att det blir mindre obehagligt med en fullvuxen person i den här (officiellt licensierade) dräkten. Det ser ut som att någon har dragit ut Sonic i en sträckbänk och att han mot alla odds överlevt behandlingen. Vilket mirakel.

4. ”Sexig” Buzz Lightyear

Foto: Yandy

De ohyggligaste maskeraddräkterna tenderar att vara reserverade för den kvinnliga publiken, någonting den här kostymen anstränger sig hårt för att ändra på. En kostym det är fullständigt omöjligt att tränga bort från näthinnan.

5. Drottning Elizabeth

Foto: Starstills

Den praktiska typen av utklädnad där man bara spänner fast ett foto av en annan människa framför sitt eget ansikte. Den är ju… sådär om man vill se ut som drottningen, men förvånansvärt effektiv om man vill se ut som en seriemördare.

6. ”Star Wars”

Foto: sesameme_street2019 (Instagram)

Det finns något fint med folk som gör sina egna halloweendräkter från grunden där hemma. Kreativiteten ska verkligen applåderas. Men det ger oss också folk som målar en papperskorg, sätter den över huvudet och kräver att vi ska kalla dem R2-D2. Och människor som både ser ut som en seriemördares offer och seriemördaren själv, när avsikten var att se ut som C3PO. Den ende i trion som lyckats utan anmärkningar är personen längst till höger. Perfekt utklädnad som slarvigt fasttejpad gisslan.

7. Kirby

Foto: Dresskiss

För dig som vill se ut precis som en av Nintendos mindre kända profiler. Eller kanske mer för dig som vill se ut som att du flått en Kirby och gjort en hudkostym av den och sen tagit en annan Kirby och trätt den över ditt huvud.

8. Pruttkudde

Foto: Buttericks

Konceptet att bara ha ett plagg för sin utklädnad är slappt från början, men det är något lite svårdefinierat äckligt över hur den där flärpen på pruttkudden också är dräktens huva. Att dräkten inte heller inkluderar någon typ av knapp för att framkalla autentiska pruttljud får också sägas vara en besvikelse.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.