Annons

9 helt idiotiska grejer ingen över 18 år borde prova

Man får skylla på att man inte visste bättre. Annars är det rätt svårt att ta sig igenom den här listan på dumma grejer man gjorde i ungdomen.

Anaïs González Cruz
Foto: Joakim Strömholm//Filmlance, Giphy, Tumblr, Pinterest, MakeAGif
9 helt idiotiska grejer ingen över 18 år borde prova

1. Tända eld på ALLT

Fegisarna eldade upp servetter i diskhon under lite mer kontrollerade former medan andra totalt saknade gränser. Särskilt under valborg blev det tydligt vilka som senare skulle avancera till att tända eld på myrstackar och anlägga bränder på skoltoaletten.

Annons

cast-away

2. Läsa porrtidningar i skogen

Tack vare någon slags tyst, bisarr överenskommelse mellan traktens alla snuskgubbar kunde man alltid räkna med att hitta lite hederlig porr ute i skogen. Och det här var helt andra grejer än underklädeskatalogerna och de pixlade tuttarna i Duke Nukem.

Gilla Cafe.se på Facebook

al-bundy

3. Överdosera på baksnus

Att få tag i tobak som minderårig var inga som helst problem för oss 80-talister. Åldersgränsen infördes inte förrän 1997 – med konsekvensen att vi tjuvsmakade alldeles för mycket av baksnuset vi köpte till farsan alldeles för tidigt.

snus

4. Röka helt orimliga saker

I brist på riktigt blaze (och sunt förnuft) fick vi vara lite kreativa. Gick det inte att bli bäng på oregano? Bara lite? Och kunde man verkligen röka muskotnöt? Att puffa vasstrån var av någon anledning en riktig klassiker.

smoking

5. Köpa smuggel av skumma langaren

När nån kände nån som kände en shady snubbe med tvivelaktig sprit skrapades stålarna snabbt ihop. Men eftersom man inte var särskilt bevandrad i det kyrilliska alfabetet gick det aldrig att lista ut vad som egentligen köpts  – garanterad kräkfest!

j-roc

6. Få allergiska reaktioner av groggvirke

Under de allra första fyllorna utvecklades ett numera livslångt äckel mot typ Fanta vilda bär och Hallonsoda. Förmodligen på grund av smuggelspriten. Och spyorna i diverse rosa nyanser.

virke

7. Korkade kraftmätningar inför skolans tuffingar

Att sniffa hockeypulver och sudda sönder armen skulle tydligen bevisa att vi var helt okej att hänga med. Och visst, det kanske funkade i tio minuter, men oftast blev effekten den motsatta.

trailer-park

8. Trakassera grannarna med smällare

Möjligheterna var oändliga på den gamla goda tiden när smällare fortfarande var lagligt. Fram med brorsans stash av Kina Skott och ner med skiten i grannens brevlåda en bra bit bort. Sen gällde det bara att kubba så fort benen bar.

Kina_Skott_Svea

9. Dricka häxblandning

Campari, vin, vodka och gin, alla var välkomna i äckelhäxan! Knepet var att sno lagom lite från varje flaska i barskåpet där hemma. Det var liksom inte läge att vara kräsen – fanns det inte en skvätt glögg kvar i köket också?

90210

Minns du de sjuka fyllorna från gymnasietiden och allt som hände kring dem?

Annons

Dela (45)
Tweeta

Annons


Laddar