Hoppa till innehåll

Adeles tunga Beyoncé-hyllning på Grammy-galan i natt

Johanna Lejon

I natt vann Adele en Grammy för Årets album. Men egentligen hade hon velat se en annan vinnare.

adele

Natten mot måndag, svensk tid, hölls Grammygalan i USA. Årets gala var rejält uppmärksammad. Inte minst eftersom det var första gången Beyoncé skulle stå på scenen, efter gravidbeskedet för snart två veckor sedan.

Och nattens snackis handlade, givetvis om just Beyoncé. Men kanske på ett lite annat sätt än vi hade väntat oss.

Det hela skedde då brittiska sångerskan Adele klev upp på scenen för att ta emot priset Album of the year, årets album, för sin platta 25. I och med vinsten slog hon ut Justin Biebers Purpose, Drakes Views och Beyoncés Lemonade. Adele var märkbart berörd och glad över vinsten men sa också att hon omöjligt kunde acceptera priset. Anledningen? Beyoncé.

– Jag kan inte acceptera denna utmärkelse, började hon, i sitt tal.

Adele fortsatte:

– Jag är mycket ödmjuk och mycket tacksam men mitt liv är Beyoncé, och albumet Lemonade var så monumentalt, och så väl genomtänkt. Så vackert och fyllt av själ. Alla fick se en annan sida av dig, en sida som du inte alltid låtit oss se, och vi uppskattar det. Alla vi artister avgudar dig, du är vårt ljus. Hur du får mig och mina vänner att känna, hur du får mina svarta vänner att känna, det är så stärkande. Och jag älskar dig. Jag har alltid gjort det. Och jag kommer alltid göra det.

”All of us artists here adore you. You are our light.” @adele, dedicating her Album of the Year speech to @Beyonce. #GRAMMYs pic.twitter.com/p6nMGfU2VM

— Alyssa Bailey (@alyssabailey) 13 februari 2017

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.