Snabba Cash-stjärnan släpper smycken med Maria Nilsdotter

Maria Nilsdotter och Alexander Abdallah.

Skådespelaren Alexander Abdallah gör smyckeskollektion tillsammans med smyckesdesignern Maria Nilsdotter.

Daniel Lindström | Foto: Cornelia Wahlberg  |  Publicerad 2021-11-11 13:31  |  Lästid: 2 minuter

Alexander Abdallah, 28, håller upp en silverlänk med ett hänge som föreställer en delad tår och säger:

”Du vet ett sånt bästa vänner-halsband med ett delat hjärta? Vi gjorde en delad tår i stället. Det är lite sorgligt men samtidigt vackert. Den symboliserar att man kan dela sin sorg eller glädje med någon, en vän eller en partner. Eller kanske ett ex.”

Vi befinner oss på smyckesdesignern Maria Nilsdotters kontor på Östermalm i Stockholm. På bordet framför oss ligger den kollektion bestående av cirka 15 delar som skådespelaren och regissören Alexander Abdallah och Maria gjort tillsammans och som säljs i butik från och med idag, 11 november.

”Vi är så peppade på den här kollektionen och väldigt glada för resultatet. Det är en kollektion som vi hoppas ska passa alla, oavsett person eller ålder, tanken är att alla kan känna igen sig i känslorna som återspeglas i kollektionen”,
förklarar Maria Nilsdotter.

Hon grundade sitt varumärke 2007 men har aldrig tidigare samarbetat med en annan person på det här sättet.

”Jag såg bilder på Alex i samband med att Snabba cash kom i våras och tänkte att han skulle bära upp mina smycken på ett väldigt fint och personligt sätt, så jag kontaktade honom via DM. Först var det bara en förfrågan om han eventuellt ville låna några av mina smycken, sedan sågs vi och idén om att göra en kollektion tillsammans tog fart ganska snabbt.”

Alexander Abdallah växte upp i Gränby utanför Uppsala och minns att han blev intresserad av stil tidigt i livet. Men ­särskilt mycket smycken, förutom en fjäder som örhänge, har han inte burit tidigare.

”Jag har alltid gillat att uttrycka mig med kläder. I miljön där jag växte upp var det viktigt för killar att vara macho, och jag såg en möjlighet att bryta mot stereotypa föreställningar och invanda mönster med sättet att klä mig”, säger han.

Att uttrycka en identitet genom kläder är en sak, smycken en annan. Många män i Skandinavien är fortfarande väldigt försiktiga när det kommer till ringar, halsband och armband.

”Det är lite av en vanesak. När man väl börjar använda fina smycken vill man bara ha mer och det går inte att sluta”, skrattar Alexander.

Smyckena – halsband, armband, örhängen och ringar – i kollektionen görs i silver, guldpläterat silver och 18 karats guld och kostar från 900 kronor och uppåt. Finns att köpa i butik och online nu.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-11-11 13:31