Världen går egentligen att delas upp i två sorters människor – Billysmänniskor och Gorbysmänniskor. Det finns säkert också de som föredrar annan mat men dem väljer vi att bortse från.
Just nu finns det fyra sorters Gorbys på marknaden: Margherita, Chicken Kebab, Chili Cheese och Original. Vi har testat alla fyra på samma sätt – 90 sekunder i mikron och sedan har vi ätit upp dem, en åt gången.
Många skulle säga att det är det enda sättet man äter en Gorbys på. Riktigt så hårdnackade vill vi inte vara, vi nöjer oss med att konstatera att de allra flesta normala människor gör så.
Förresten, med ”vi” avses Cafés Jonas Strandberg. Testet låter bara mer seriöst och mindre ensamt om det låter som att flera har deltagit.
Med det sagt är ”vår” smakpalett när det gäller djupfryst färdigmat att lita på. ”Vi” har genom åren ätit väldigt mycket av sådan här mat och ”vi” vet vad ”vi” talar om.
PLING!
Alla Gorbyspiroger rankade
4. Gorbys Chicken Kebab

Det är inget större fel på den här smaken, men kycklingen försvinner nästan helt i den smälta osten och tomatsåsen. Det leder till att pirogen får en lite otydlig identitet, vilket är en smula beklagligt. Chicken Kebab är ett namn som gör en taggad, men namnet lever inte riktigt upp till förväntningarna. På plussidan, kycklingbitarna ger pirogen en textur som skiljer den från de andra smakerna.
3. Gorbys Chili Cheese

Den pirog som sticker ut mest i frysdisken. Den går hårt på chili cheese-smaken och gillar man det väldigt mycket kommer den här pirogen hamna högre på listan. Men den blir dessvärre aningen, aningen för enformig.
2. Gorbys Margherita

Oj! Den här fungerade riktigt bra. Tomat och ost är en kombination som egentligen inte kräver något mer, men som man trots det ofta försöker komplettera i onödan. Känns som att den alltid funnits i sortimentet. Seg god ost och tomatig tomatsås, mmm…
1. Gorbys The Original

Det finns ett orättvist element av det här testet och det är att originalpirogen har funnits med så länge. Man har ätit den som mellanmål efter skolan innan föräldrarna kommit hem och under lankvällarna hos kompisarna. Man har mikrat på den under pauser i tentaplugget. Man har unnat sig den i vuxen ålder bara för att man är sugen.
Den är helt enkelt lite dopad med nostalgi. Med det sagt är den fortfarande i all sin enkelhet den godaste Gorbyssmak som just nu finns på marknaden. Det ska dock understrykas att Margherita är mycket, mycket nära.