Hoppa till innehåll

Är det här världens skevaste hotellrum?

Hotellrum i London med tvådelad upplevelse_ Maximal inrett till vänster, minimalt inrett till höger.
Markus Aamisepp

Nu finns det verkligen anledning till att slåss om vilken sida av sängen du vill sova på.

När det kommer till semestrande är själva hotellvistelsen minst sagt en viktig faktor för att maximera njutbarhetsgraden. Vissa kanske föredrar att bädda i charterstuk á all inclusive medan andra nöjer sig med den mer kidnappningskompatibla men betydligt mer äventyrliga couch-surfingen.

Smaken är som baken, sägs det – och det är just därför hotellbokningssajten Hotels har introducerat världens första hotellsvit med två helt olika vistelser i ett och samma rum.

Hur går detta till, undrar du. Rummet, vid namn ”So Extra So Chic”, är nämligen delat i mitten där ena hälften är super-maximalistisk och den andra ultra-minimalistisk.

Supercoolt och snyggt eller källa för huvudvärk?

Rummet har designats till ena hälften av Johnny Wujek, som bland annat skräddarsytt Katy Perry och Mariah Careys ikoniska ”so-extra”-looks. Den andra hälften har skulpterats av influencern och ”so-chic”-fashionistan och Kaitlyn Ham. Därav namnet: ”So Extra So Chic”.

Det är i Londons kanske fräsigaste och second hand-tätaste distrikt, Shoreditch, som hotellet med den spexiga sviten – The Curtain – är beläget.

– Det har ingen betydelse om det är nyanser av grått eller en explosion av mönster. Vi älskar att människor vill sticka ut med sina unika stilar även när de reser. Med ”So Extra So Chic”-sviten kan stilmedvetna resenärer uppleva båda ändarna av minimalist-maximalist-skala, säger Liz Oakman, senior director och manager på bokningsföretaget.

Prislappen? Just nu bokas rummet för 3 677 kr per natt – men efterfrågan om att få en natt i det skevt spexiga rummet lär vara stor. Det gäller alltså att vara snabb på bollen om man vill få en chans att uppleva den paradoxala sviten.

Pirrar det till i kroppen av sug? I så fall kan du boka årets kanske spexigaste hotellvistelse fram till den 30 september här.

Här hittar du fler bilder på den vräkiga sviten!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.