“Krav om att vara på omslaget är förvånansvärt vanligt”

Cafés chefredaktör om hur personer i olika skeden av sin karriär ställer krav om att vara på omslaget för att ställa upp på intervju.

Jonas Terning  |  Publicerad 2017-12-14 11:10  |  Lästid: 2 minuter

”Att vara på ett Café-omslag … det är en pojkdröm, men nej, inte nu.”

Jag blev förvånad.

Omslag eller inget är ett förvånansvärt vanligt svar när vi kontaktar personer för 
intervju. Inte bland de största stjärnorna; de förstår spelets regler, är medievana och vet att ibland är det större intervjuer, ibland mindre – ett givande och tagande.

Men andra sitter på högre hästar, särskilt de som är på väg upp. De har passerat birollerna, släppt sina första singlar, gjort någon turné eller ett par landskamper i
fotboll. Där tenderar framgången att snabbt ställa krav: omslag eller inget.

Vi ville ha honom som modell, men inte ha honom på omslaget

Men nu satt vi alltså här på lunchen, jag, Cafés Daniel Lindström och Alexej Manvelov. Vi ville ha honom som modell, ta en dag av hans fullspäckade kalender i anspråk för en fotografering, men inte sätta honom på omslaget, och jag var fullmatad med argument för hur vi skulle göra detta utan att förnärma honom.

Som tur var tänkte han likadant.

”Inte nu. Det vore att göra en höna av en fjäder. Men gärna längre fram.” Det finns en storhet i det. En ödmjukhet inför sin egen position, en förståelse för den bransch man verkar i, och en trygghet i att veta vart man är på väg: mot någonting stort.

I och med det här numret går vi in i 2018. Vi vill lyfta dem som lämnar 2017 i full fart och är på väg mot någonting större. Alexej Manvelov är just en av dem. Kalle & Brita Zackari Wahlström, som vi ville ha på omslaget, är också på väg mot någonting större. De båda illustrerar den gamla klyschan att 1+1 kan bli 3 – men vi ville djupare än så. För mitt i all framgång, alla galor 
och tv-program, pågår det i bakgrunden ett radhuslivspussel som hos många andra. Och hur får man ihop det?

Kalles sex liv, programmet där han 
möter människor som väljer att leva ett annat liv, får en andra säsong under 2018, med namnet Kalles och Britas sex liv. Japp, de gör det tillsammans.

Och Erik ”Jerka” Johansson står 
också redo för nästa kliv. Rollen som
den frånskilda och famlande pappan Patrik i Bonusfamiljen är smärtsamt igenkänningsbar. I januari kommer säsong två, och är det någonting Erik har lärt sig av reaktionerna från publiken är det just det vi alla har gemensamt: relationerna och
de problem som följer med dem. Därför
kommer vi under 2018 att be honom 
fördjupa sig i det här ämnet för oss på cafe.se. Håll koll på den bloggen – både roligt och insiktsfullt.

Så utan att göra en höna av en fjäder: Även Erik har någonting stort på gång. Gott nytt år på er! Vi har mycket att se fram emot 2018.

Jonas Terning, chefredaktör Café

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:19