Barrels Burgers & Beers får sägas tillhöra det övre skiktet av svenska burgarrestauranger. Dessutom har de hunnit bli veteraner i sammahanget, då det i år hunnit gå tio år sedan den första restaurangen slog upp portarna i Gamla Stan, Stockholm. Detta firar de med en jubileumsburgare som bara kommer serveras ett fåtal gånger per dag.
Receptet på Barrels Deluxe är heller inget hafsverk, utan har finjusterats i samråd med en expertpanel bestående av stjärnkockar, köttgurus, mästerbagare och burgarexperter. Men vad exakt innehåller den?

Barrels beskriver resultatet som ”en 200-grammare gjord på förstklassig hängmörad högrev, exklusivt sesambröd, karamelliserad lök med sherryvinäger, ost, pickles och – som kronan på verket – en dressing med balanserad hetta, smörig och karamelliserad sötma”. Låter gott!
”Deluxe-burgaren kräver sin speciella tillagning. Därför serverar vi den i en begränsad upplaga om tolv burgare per restaurang och dag. Men precis som alla våra andra burgare bygger den på vår filosofi: enkelhet, omsorg om råvaror och att vi står för vår produkt till 100 procent. Det gäller såklart även vårt dryckesutbud, våra vegetariska burgare och hela menyn,” säger Sharam Zeraatkar på Barrels.
Den limiterade burgaren finns på menyn från och med nu.